Schlieri triplázhat

<p>A lengyel síugrók megszakíthatják az osztrákok öt éve tartó diadalmenetét a hétvégén, Oberstdorfban kezdődő 62. Négysáncversenyen.</p>

MTI-ELŐZETES

A Világkupa-sorozat eddigi nyolc viadalából négyet lengyel versenyzők nyertek: Krzysztof Biegun és Jan Ziobro egyszer-egyszer diadalmaskodott, míg a Vk-pontversenyben vezető Kamil Stoch kétszer. Stoch az utóbbi négy Vk-versenyen mindannyiszor dobogóra állhatott: kétszer győzött, kétszer második lett, és a Négysáncversenyen is esélyes a végső sikerre. Korábban egyetlen lengyel síugró nyerte meg a Négysáncversenyt, Adam Malysz 2001-ben.

Az elmúlt öt évben az osztrák ugrók fölénye jellemezte a hagyományos viadalt: 2009-ben Wolfgang Loitzl, 2010-ben Andreas Kofler, 2011-ben Thomas Morgenstern, míg tavaly és idén januárban Gregor Schlierenzauer győzött. A címvédő ezúttal is favoritnak számít, ugyanis Stochhoz hasonlóan ő is két első helyet gyűjtött be a mostani Vk-idényben. Ha a népszerű Schlieri most is nyerne, csúcsbeállítást érhet el, ugyanis korábban ez a bravúr csak a norvég Björn Wirkolának sikerült 1967 és 1969 között.

Érdekesség, hogy minden idők egyik legjobb síugrója, a Négysáncversenyen öt végső diadalával rekorder Janne Ahonen visszatért a mezőnybe. A 36 éves finn legenda eddig dobogós helyezést nem ért el, de egyre jobb formát mutat, jelenleg 17. a Vk-pontversenyben, azaz nem lenne teljesen váratlan, ha a négy állomás egyikén meglepetést okozna, de arra kicsi az esély, hogy összetettben a legjobb három között zárjon. Ahonen először 2008-ban, majd 2011-ben vonult vissza, ezúttal is azért tért vissza, hogy jövő februárban, Szocsiban utolsó kísérletet tegyen arra, hogy egyéniben érmet nyerjen olimpián, mert ez az egyetlen, amit nem ért el páratlan pályafutása során.

A Négysáncverseny ma az oberstdorfi selejtezővel kezdődik, holnap pedig a verseny következik. Január elsején Garmisch-Partenkirchen fogadja a síugrókat, ezt követően a mezőny átköltözik Ausztriába, s jövő hét pénteken Innsbruckban, két nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?