Radványi: Naivak voltunk a hajrában

KFC
Aranyosmarót |

A komáromiak élvonalbeli debütálása után (1:4 Slovan) a főszereplők értékeltek lapunknak. 

Az utolsó percekre belekóstolhatott az élvonal légkörébe a támadó Tóth Gábor is. Eszébe jutott abban a pillanatban az egykor ácsként dolgozó, a VII. ligában focizó játékosnak, hogyan is jutott el az élvonalig? 

„Már délelőtt megérkeztünk Aranyosmarótra, a közös ebéd után a hotel szobáiban pihenhettünk. Ott már eszembe jutott, majd pedig a bemelegítés során is, hogy ez egy nagy pillanat számomra, hogy itt lehetek, felküzdöttem magam idáig. Nagyon jó érzés volt pályára lépni, még ha csak öt percre is – válaszolta az Új Szónak a lelédi származású támadú. 

Ő nem, de a pozsonyiak válogatott cserecsatára, Strelec szerzett gólt a ráadás perceiben, egy kontra végén, beállítva az 1:4-es végeredményt. „Csalódott vagyok, hogy ilyen arányban kikaptunk egy olyan mérkőzésen, amelyen a 2:1 igazságosabb lett volna. Jól játszottunk, voltak helyzeteink. Igaz, hogy a Slovan tartalékosan lépett pályára, de ezzel együtt nem vallottunk szégyent, hiszen ez volt a legelső meccsünk a Niké Ligában. Nekem is meglett az első rajtom az élvonalban, de nem lehetek elégedett, mert kikaptunk.

Mestere, Radványi is hasonlóképpen látta a történteket a meccs utáni sajtótájékoztatón. 

„Rosszul kezdtünk, a büntetőből kapott gól kicsit megfogott minket. Aztán egész jól játszottunk, egyenlítettünk, de a szünet előtt újra hátrányba kerültünk. A folytatásban Sylvestr és Bayemi előtt is adódott lehetőség, a Slovan ellen pedig ilyen helyzeteket gólra kell váltani. Mert ha nem, akkor megbűnhődünk érte, ami a hajrában meg is történt. Amit sajnálok, hogy az utolsó 20 percben teljesen naivan fociztunk. Hangsúlyoztam a fiúknak, hogy nem szabad megengednünk, hogy a Slovan lekontrázzon minket hazai pályán, mégis megtörtént. Van mire építenünk, de tanulni kell a hibákból, mert a II. ligában ezek még belefértek, de a Niké Ligában nem – értékelt Radványi, kérdésünkre leszögezve, nem volt könnyü feladat egy olyan Slovan felkészíteni a csapatát, amelyben a kevesebbet játszók kaptak teret. – Tudtam, hogy ha a legjobbjaik pályára lépnek, meccset eldöntő szerepük is lehet, a minőség egyszerűen megmutatkozik, De mi is besegítettünk ebbe, mert naivak voltunk a hajrában.

Kollégája, Weiss hangsúlyozta, az újoncok elleni meccsek mindig tartogatnak veszélyeket, de semmilyen múltbeli tendenica nem befolyásolta őt, ezért 11 friss játékosnak szavazott bizalmat: „Azzal küldtem fel őket, mutassák meg, hogy ki akarják szorítani a kezdőből azokat, akik a Celje ellen szerepeltek. Volt, aki élt a lehetőséggel, volt, aki kevésbé. Persze érthető, hogy a játékunk ilen mértékű változtatás után nem volt optimális. A komáromiak szimpatikus teljesítményt nyújtottak, 1:1 után vezethettek volna, és akkor hamarabb kellett volna becserélnem a húzóneveinket. Ők a hajrában megmutatták, hogy más módon oldják meg a helyzeteket, mint a többiek, ezáltal két góllal még nőtt a különbség. A győzelemmel elégedett vagyok, Pauschek súlyos sérülése miatt viszont szomorú vagyok.

Vasárnap DAC–KFC rangadót rendeznek a Niké Liga 2. fordulójában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?