Sárdobolás nélkül, a nyitottság útján

Pavol Šípoš, a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség új elnöke válaszolt az Új Szó kérdéseire.Hogyan aludt a közgyűlést követő éjszakán?Sokkal rosszabbul, mint az előzőn. A titkárságvezetőtől ugyanis megtudtam, hogy rögtön az elején rengeteg munka vár rám.

Pavol Šípoš, a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség új elnöke válaszolt az Új Szó kérdéseire.

Hogyan aludt a közgyűlést követő éjszakán?

Sokkal rosszabbul, mint az előzőn. A titkárságvezetőtől ugyanis megtudtam, hogy rögtön az elején rengeteg munka vár rám. Az utóbbi hetekben csak takaréklángon folyt minden, és alaposan felgyülemlettek a teendők.

Mikor döntötte el, hogy beszáll a ringbe?

A január 21-i sikertelen elnökválasztás után néhány ismerősöm felhívott, hogy most már rajtam a sor. Mérettessem meg magam, mert látják, hogy van esélyem. Negyvennyolc órát adtam magamnak a mérlegelésre, majd valamennyi területi szövetség elnökével közöltem: indulok az elnöki székért.

Hogyan értékeli elődje munkáját?

Nem voltam a végrehajtó bizottság tagja, így nem tudom tüzetesen megítélni a helyzetet. Tavaly nyáron bíztak meg a mérkőzésellenőrök feladatainak a koordinálásával. Annyi viszont bizonyos, hogy nem csak Gádoši elnök úr a felelős a testületben kialakult egészségtelen emberi kapcsolatokért.

Min szeretne változtatni?

Nem fogok részt venni a sárdobálásban és a torzsalkodásokban. Mindazok előtt, akik komolyan gondolják régiónk labdarúgásának a fellendülését, nyitott az ajtóm. Nemrég számos javaslatot terjesztettem elő a mérkőzésellenőrök feladataival kapcsolatban, ám ezek megtárgyalására még nem került sor. Nem tudok egyik napról a másikra csodát tenni, de mihamarabb szeretném elérni, hogy a felnőtteknél csökkentsük, a fiataloknál pedig töröljük el a nevezési díjakat minden szinten.

Miként képzeli el az együttműködést a dél-szlovákiai klubokkal?

Nyitott leszek az egész futballtársadalom felé. Természetesen egyformán fogok segíteni az egyesületeknek Prečíntől Párkányig, vagy Hontfüzesgyarmattól Holíčig.

Mi vár Önre munkába lépése első napján?

Őszintén bevallom, még nem tudom. Csupán olyan értesüléseim vannak, hogy közeledik a játékvezetők és mérkőzésellenőrök szakmai továbbképzése, illetve a végrehajtó bizottság soros ülése. Minél korábban találkozom a szakmai bizottságok tagjaival.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?