Sarah Hughes nyert

Salt Lake City. Óriási meglepetésre a 17 éves amerikai Sarah Hughes nyerte a női műkorcsolyázók versenyét a vb-ezüstérmes orosz Irina Szluckaja és a Naganóban második szintén amerikai Michelle Kwan előtt. A magyar Sebestyén Júlia 8., a szlovák Zuzana Babiaková pedig 21. lett.

Salt Lake City. Óriási meglepetésre a 17 éves amerikai Sarah Hughes nyerte a női műkorcsolyázók versenyét a vb-ezüstérmes orosz Irina Szluckaja és a Naganóban második szintén amerikai Michelle Kwan előtt. A magyar Sebestyén Júlia 8., a szlovák Zuzana Babiaková pedig 21. lett.

Hughes – aki a tavalyi vb-n tűnt fel és ott bronzérmet szerzett – a rövidprogram után a negyedik helyen állt, de tökéletes kűrt mutatott be. Meglepetés, hogy a kétszeres Európa-bajnok, 1999-ben világbajnok, négy éve negyedik orosz Marija Butirszkaja csak hatodikként végzett.

Sebestyén Júlia két helyet rontott a rövidprogramban elért helyezésén és nyolcadikként zárt. A magyar versenyző jól kezdett a kűrben, de egyszer elesett. „Óriási nyomásként nehezedett rám, hogy a világ öt legjobb női műkorcsolyázója között léptem jégre – mondta Sebestyén. – Sajnos, az előttem szereplő Sarah Hughes után sokáig kellett várnom, mert rengeteg virágot dobtak be a nézők, s ez kicsit kizökkentett. A rontástól eltekintve úgy érzem, jól sikerült a kűr. Az olimpia előtt kiegyeztem volna a nyolcadik hellyel, de itt szerettem volna megtartani a hatodikat.

Zuzana Babiaková ideges volt, sokat rontott, s nem sikerült kiharcolnia a húsz közé jutást. Edzője, Dana Lakatošová így kommentálta védence teljesítményét: „Sokkal többet vártam Zuzanától, a rövidprogram után bíztam abban, hogy elcsípheti a 19. helyet...”

u Tegnap az Orosz Műkorcsolyázó Szövetség óvást nyújtott be a női verseny végeredménye ellen és követeli, hogy a második helyen végző Irina Szluckaja is kapjon aranyérmet!

A kilenc pontozó közül ötnél az amerikai Sarah Hughes, négynél Szluckaja nyert. A protestáló szervezet szerint versenyzőjüknek már a rövidprogram után át kellett volna vennie a vezetést, de a bírók indokolatlanul lepontozták.

„Előre eldöntötték, hogy amerikai sikernek kell születnie – jelentette ki az orosz szövetség szóvivője. – Irina jobb volt Hughes-nál, reméljük, a nemzetközi szövetség objektív, igazságos határozatot hoz ebben az ügyben.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?