SALT LAKE CITY LEGJEI

Salt Lake City. A téli játékok eddigi 17 napjának történéseiről kizárólag felsőfokban lehet beszélni. ĺme egy csokor a szuperlatívuszokból:
A LEGNAGYOBB: a norvég Ole Einar Björndalen sílövő, aki négy arannyal tér haza és hat olimpiai érmével a téli játékok történetének legsikeresebb biatlonistája.

Salt Lake City. A téli játékok eddigi 17 napjának történéseiről kizárólag felsőfokban lehet beszélni. ĺme egy csokor a szuperlatívuszokból:

A LEGNAGYOBB: a norvég Ole Einar Björndalen sílövő, aki négy arannyal tér haza és hat olimpiai érmével a téli játékok történetének legsikeresebb biatlonistája.

A LEGMAGASABBAN fekvő gyorskorcsolyapálya: a Utah Olympic Oval, 1425 méterrel a tengerszint felett. A különleges viszonyoknak köszönhetően szinte valamennyi világcsúcs megdőlt Kearnsben.

A LEGÉHESEBB turisták: a hot-dog kedvelői. Az egész olimpiára rendelt 400 ezer virsli és kifli négy nap alatt elfogyott. A következő szállítmány is csak fél napra volt elég.

A LEGEMLÉKEZETESEBB döntő: a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres fináléjának utolsó kanyarjában bukott az első 4 versenyző, így „nevető ötödikként” az esélytelen ausztrál Steven Bradbury nyert.

Az EGYETLEN holtverseny: a sífutók 10 km-es üldözéses versenyében két norvég, Frode Estil és Thomas Alsgaard egyszerre ért célba. A zsűri a célfotó megtekintése után sem tudott dönteni, így mindketten ezüstérmet kaptak.

A LEGKISEBB különbség a bobosok között: a kettesek küzdelmében a későbbi győztes német Christoph Langen két futam után mindössze 1 századmásodperccel előzte meg a svájci Christian Reicht. Ez távolságra átszámítva 28 centiméter.

A LEGIDŐSEBB: a 48 éves Anne Abernathy virgin-szigeteki szánkós a téli olimpiák történetének legidősebb női versenyzője.

A LEGFIATALABB: Ana Jelušić horvát sífutónő december 28-án még csak 15 éves volt.

A LEGALACSONYABB férfi: Szergej Davidov fehérorosz műkorcsolyázó mindössze 158 cm „magas”.

A LEGMAGASABB nő: a 188 centis Diane Nelson, a kanadai curlingcsapat tagja emelkedik ki leginkább társai közül.

A LEGSÚLYOSABB nő: a rekorder egyértelműen Iginia Boccalandro szánkós, aki 108 kilót nyom. A 41 éves venezuelai alaposan meghízott az utóbbi időben, hiszen a játékok előtt kiadott brosúrában még 85 kilósan szerepel. A nagy lendület ellenére egyszer sem jutott el a célig. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?