Šafranko nélkül Trencsénben

<p>Ma (14.30) a DAC a címvédő trencséni együttes otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga 27. fordulójában. A sárga-kékek bíznak benne, hogy folytatódik a november hatodikától tartó veretlenségi sorozatuk, és zsinórban a 11. bajnokijukon sem kapnak ki.</p>

A Slovan elleni bravúros győzelem után jó hangulatban készülnek a dunaszerdahelyiek a címvédő elleni meccsre. Šafranko, a pozsonyiak ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így hiányozni fog, csakúgy, mint Mészáros, aki a DAC-fakó meccsén sérült meg. Mervó és Kwin továbbra is harcképtelen.

„Csapatként kell jó teljesítményt nyújtanunk a bajnok vendégeként. Mivel Šafrankóra nem számíthatok, taktikailag és szervezettségben is picit át kell alakítani az együttest. A csapategységben az erőnk – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – A gyors és technikás futballt játszó trencséniek elsősorban hazai pályán nagyon erősek, de bízom benne, hogy számunkra elfogadható eredményt tudunk elérni.”

A székely szakember nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy műfüvön rendezik a meccset. „Mi is gyakran játszunk műfüvön, egész héten azon gyakoroltunk. Mondtam is védenceimnek, hogy a műfüvön is zöld a talaj, fehér a csíkozás, és a pálya méretei is ugyanazok. Tehát nem ezen fog múlni a meccs kimenetele” – szögezte le László Csaba.

A trencséniek odahaza hatszor nyertek, háromszor döntetleneztek, egyszer pedig vereséget szenvedtek (Podbrezová 0:1).

Idegenben a DAC 8 pontot gyűjtött, egyszer győzött (Myjava (2:1), ötször remizett és öt ízben kikapott.

Az idei bajnokságban eddig kétszer találkozott egymással a két együttes, augusztusban Szencen 3:2-re nyertek a trencséniek, úgy, hogy már a 4. percben 2:0-ra vezettek. A hajrában Szarka duplájával szépítettek a sárga-kékek. 2:0-s DAC-siker született az újjáépített dunaszerdahelyi stadion novemberi avatóján, Ľupták és Zsivkovics volt eredményes.

A mérkőzést Marhefka vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?