Huk: „Tanulnunk kell a hibákból”

dac

Kettős vereséggel búcsúzott a DAC a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában, a hazai 3:1 után 4:1-re kapott ki a Dinamo Minszk vendégeként. A nemzetközi kupaporondon rutinos fehéroroszországiak kihasználták a sárga-kékek megingásait.

A sérüléssel bajlódó Pačinda a kispadról nézte végig a mérkőzést, helyette Vida Máté kapott bizalmat. Meglepetésre Peter Hyballa vezetőedző Šatka helyett Konét jelölte a kezdőcsapatba, de nem jött be ez a húzása, mert az afrikai játékos már az első percben sárga lapot kapott. A 18. percben aztán le is cserélte a német szakvezető, mert félt, hogy kiállítják, és Šatka állt be a helyére. Röviddel később megszerezték a vezetést a fölényben játszó hazaiak. „Furcsa volt, hogy csak tartalékként kezdtem a meccset, nem számítottam rá, hogy ilyen hamar szóhoz jutok. Nem is volt időm bemelegíteni. Miután pályára léptem, rögtön gólt kaptunk, de előtte már három helyzetet elpuskáztak a hazaiak” – nyilatkozta Ľubomír Šatka a TASR hírügynökségnek.

A gól után visszavették a tempót a vendéglátók, de így is uralták a meccset. A túloldalon Herc lövését védte a minszki kapus. A félidő hajrájában megsérült Bayo, akit Divkovic váltott fel.

Villámrajtot vettek a szünet után a minszkiek, hat perc alatt két gólt rúgtak: előbb Hvascsinszki, majd Ivanov tizenegyesből talált Macej hálójába. Szűk egy óra után Nikolics szabadrúgása a felső sarokban kötött ki. A 73. percben megszületett a DAC becsületgólja: Herc Vida Kristophert ugratta ki, aki jobb lábbal a bal sarokba lőtt – 4:1. „Jó érzés volt betalálni, ez volt az első kupagólom, de nem vagyok olyan boldog, mint kellene, hiszen simán kikaptunk – mondta Vida Kristopher a DAC honlapjának. – Főleg az első mérkőzésen lehetett volna még többet alkotni, és ha ott jobb eredményt érünk el, akkor Minszkben könnyebb dolgunk lett volna. Így nagyon nehéz szituációból indultunk, és nem is tudtuk megoldani. Megyünk tovább, az Európa Liga-szereplésnek vége, de remélhetőleg jövőre folytatjuk.”

A két meccs alapján megérdemelten jutott tovább a Dinamo Minszk, amely gólokkal büntette a DAC védelmi hibáit. A fehérorosz együttes az EL-kvalifikáció harmadik körében a szentpétervári Zenittel találkozik.

„Gratulálok a Dinamónak. Számunkra túl magasnak bizonyult ez a szint. A második félidőre taktikát váltottunk, átálltunk a 4-4-2-es hadrendre. Tudtuk, hogy támadnunk kell, de túl sok labdát elveszítettünk – értékelt Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője. – A védőink is feljebb jöttek, nem jött be viszont a rizikó, amit bevállaltunk. Megkaptuk a második, majd a harmadik gólt is. Az utolsó húsz percben már jól játszottunk, de ez a szint magas volt nekünk.”

„Tanulnunk kell a hibákból, ha legközelebb kijutunk a nemzetközi kupaporondra, nem játszhatunk eny-nyire naivan, mert bakijainkért gólokkal fizetünk” – jelentette ki Tomáš Huk.

A DAC már vasárnap (19.00) a nyitrai stadionavatón javíthat, a mérkőzést az STV 2 élőben közvetíti. „Ezt a meccset be kell húzni. Most már csak a bajnokságra és a Szlovák Kupára összpontosítunk” – jelentette ki a 23 éves Vida Kristopher, aki az első két bajnokin két gólt lőtt. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?