GALÉRIA: Lefocizta a DAC a szeredieket a pályáról

dac

Gólzáporos, 5:0-s győzelmet aratott a DAC a szerediek ellen idegenben a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának 4. fordulójában.

Jól kezdett a DAC a szeredi újonc ideiglenes nyitrai otthonában, már a 7. percben megszerezte a vezetést Divkovic, aki szép csel után játszotta magát tisztára, és magabiztosan lőtt a hálóba - 0:1. Két perccel később Huk fejesét a gólvonalról fejelték ki. A 13. percben Tidiane Djiby Ba rövidn adott haza, Divkovic rástartolt a labdára a jobb oldalon, és a kapus mellett a hálóba gurított - 0:2. Tomboltak a DAC-drukkerek, akiknek köszönhetően úgy érezhették a sárga-kékek, mintha otthon játszanának. 529-en kísérték el kedvenceiket Nyitrára, a meccs előtt természetesen zengett a magyar himnusz.

A két korai gól megzavarta a szeredieket, beletelt egy kis időbe, amíg rendezték a soraikat, utána azonban egyre többször jutottak el az ellenfél tizenhatosáig, néhányszor zavart okoztak a védelemben.

A 37. percben emberhátrányba került az újonc, Tidiane Djiby Ba vágta fel a meglóduló Čmelíket, s mivel már volt egy sárgája, számára véget is ért a meccs. Kalmár szabadrúgása nem okozott gondot Penksának, Vida Kristopher pedig a kapu fölé bombázott.

Galéria
Érdekes

Sereď- DAC 0:5 (0:3)

Góllövők: Divkovic (7., 13.), Kalmár (45+3., 11-esből), Davis (66.), Čmelík (77.).

Sárga lap: Ba, Michalík, Sus, ill. Koné.

Piros lap: Tidiane Djiby Ba (37., Sereď).

Játékvezető: Kružliak, 920 néző.

SEREĎ: Penksa - Sus, Michalík, Djiby Ba, Hučko - Ulrich (40. Menich), Adekuoroye, Aldo Báez (26. Lukáčik), Iván (79. Spehar) - Morong, Kuzma.

DAC: Jedlička - Koštrna (69. Bednár), Huk, Koné (51. Šatka), Davis - Ronan, Vida M., Kalmár (79. Bilenkij) - Čmelík, Divkovic, Vida K.

Az első félidő hosszabbításában Michalík felvágta Čmelíket a 16-oson belül, a büntetőt Kalmár lőtte, és bár a kapu közepébe tartó labdába Penksa még beleütött, védeni nem tudta  lövést - 0:3.

A második félidőben sem férhetett kétség a DAC fölényéhez, az 56. percben egy jobb oldali beadás után Vida Máté látványos, félig ollózó mozdulattal lőtt kapura, de a labda kijött a gólvonal előtt álló védő lábáról. Tíz perc elteltével előbb Huk fejese volt veszélyes, aztán Kalmár lőtt kapufát, végül közelről, bevetődve Davis a hálóba fejelt - 0:4.

"Játszik a DAC" - visszhangzott a tribünön. "Nem írtem!" - ordított közbe egy elkeseredett hazai szurkoló. Ha nem értette is, látta: a DAC lefocizta ellenfelét a pályáról. Ronan bombalövését Penksa még kitolta, de a 77. percben egy kavarodás után Čmelík is eredményes volt - 0:5.

Tíz perccel a lefújás előtt a sárga-kék drukkerek Cesar Blackman nevét skandálták, akinek édesapja Panama Cityben fegyveres gyilkosság áldozata lett.

A DAC harmadszor is nyert a szezonban az újonc ellen, amely még gólt sem tudott rúgni Peter Hyballa csapatának, ellenben három meccsen 11-et kapott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?