Sport

Mennyi pénzt ad a szlovák szövetség a DAC-nak?

Mennyivel támogatja a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) a DAC utánpótlás-képzését? Peter Dedík, a SFZ főtitkár-helyettese szerint a 2017 és 2021 közötti öt évre a SFZ évi 350 000 eurót ítélt meg a DAC-nak az akadémia felépítésére és működésére. A DAC közleményben reagált Dedík szavaira, a klub szerint ugyanis ez így pontatlan információ.
Bőd Titanilla

2018. november 22. 18:01

MOL Akadémia
- Somogyi Tibor felvétele

Világi Oszkár, a DAC labdarúgó és a MOL Akadémia tulajdonosa az akadémia múlt heti avatását megelőző sajtótájékoztatón beszélt a költségvetésről. A létesítmény 14 millió euróba került. Bethlen Gábor Alaptól 300 millió forintot (mintegy 1 millió euró), az MLSZ-en keresztül 2,1 milliárd forintot (több mint 6,5 millió euró), a Szlovák Labdarúgó-szövetségtől félmillió eurót kapott az akadémia, a fennmaradó 6 millió euróból pedig hármat banki hitelből finanszírozott, három pedig a klub betéte.

„Sajnálom, hogy nem tudom azt mondani, hogy a SFZ nagyobb összeggel járult hozzá az akadémiához, holott ezek a gyerekek megérdemelnék”

– mondta a sajtótájékoztatón Világi.

Ezzel kapcsolatban megszólaltatta az RTVS Peter Dedíket, a SFZ főtitkár-helyettesét, akinek szavait aztán több sajtótermék is átvette. „350 000 eurós összeget hagytunk jóvá, öt éven át, 2017-től 2021-ig az akadémia befejezésének és működésének finanszírozására” – nyilatkozta Dedík.

„Megerősítjük, hogy az építésre és a logisztikára fordított kiadások több mint 14 millió euróba kerültek. A SFZ 500 000 eurós támogatást nyújtott erre – olvasható a DAC közleményében. – Hozzá kell azonban tennünk, hogy a SFZ egyidejűleg 200 000 eurót elvett az utánpótlás-nevelésre szánt támogatásunkból. Valójában tehát a SFZ nem 500 000 euróval, hanem 300 000 euróval járult hozzá a MOL Akadémia felépítéséhez.”

GALÉRIA: Megnyílt a MOL Akadémia Dunaszerdahelyen

2018. november 16. 17:42

GALÉRIA: Megnyílt a MOL Akadémia Dunaszerdahelyen

A közlemény kitér arra is, hogy a SFZ vállalta, hogy 2017-ben és 2018-ban évi 350 000 euróval támogatja az akadémia működését, ezt az összeget a FIFA Forward utánpótlás-nevelő programból biztosítja. „A SFZ csak közvetítője, nem pedig adományozója ennek a támogatásnak” – hangsúlyozza a DAC, hozzátéve, hogy a SFZ azt is vállalta, hogy 2019 és 2021 között az adott év költségvetésében meghatározott összeggel támogatja a klubot, de ez nem haladhatja meg az évi 350 000 eurót.

„A 2017-re és 2018-ra jóváhagyott összesen 700 000 euróból egyelőre 100 000 eurót kaptunk meg előlegként” – áll a DAC közleményében.

„Hangsúlyozzuk, hogy ez a támogatás nem áll összefüggésben az akadémia felépítésével, hanem az utánpótlás-nevelésre vonatkozik. Ráadásul, az építkezéssel kapcsolatos számlákat már rendeznünk kellett, így a FIFA-tól kapott pénzt nem tudjuk felhasználni befektetési célokra.”

A DAC közleményében azt is hozzátette, a SFZ-vel kötött szerződés része az is, hogy az akadémiát a klub a szlovák utánpótlás-válogatottak rendelkezésére bocsátja. A szövetség 20 évig ingyen használhatja az akadémiát, a válogatottak számára külön öltözőt és irodahelyiséget is elkülönítettek az akadémia főépületében. (bt)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
adóhivatal

Milliárdokat veszítünk az adócsalók miatt

NAKA

Anyagyilkosságot akadályozott meg Köbölkúton a NAKA

Marco Rossi

Felejthetetlen nappalok, álmatlan éjszakák

szlovákok

A kishitűség diadala

galeria

Galéria: Te hallottad gyerekkorodban ezeket a tévhiteket? Vajon mennyiben igazak?

vatikan

Pókember látogatta meg Ferenc pápát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.