Rudi Völler vette a kalapját

Berlin. Lemondott posztjáról Rudi Völler, a német válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 2:1-es vereséget szenvedett Csehországtól, s ezzel az Eb-n már a csoportmérkőzések végeztével búcsúzni kényszerült.

Berlin. Lemondott posztjáról Rudi Völler, a német válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 2:1-es vereséget szenvedett Csehországtól, s ezzel az Eb-n már a csoportmérkőzések végeztével búcsúzni kényszerült. Gerhard Mayer-Vorfelder, a német szövetség elnöke sajnálattal fogadta a kapitány távozását, majd kijelentette: az egyik utódjelölt egyértelműen Ottmar Hitzfeld, a Bayern München közelmúltban menesztett mestere. A 2000 augusztusában Erich Ribbecket váltó Völler 1930-tól mindössze a nyolcadik szakvezető volt a Nationalelfnél, mérlege 53 mér-kőzésen 29 győzelem, 11 döntetlen és 13 vereség. A 2002-es világbajnokságon az ezüstéremig vezette a német nemzeti együttest.

A német lapok nem felejtik el megemlíteni a két évvel ezelőtti eufóriát, amikor Völler vezetésével az esélytelennek tarott Nationalelf világbajnoki ezüstöt szerzett, de a az Eb-kudarcért is az edzőt teszik felelőssé.

„Rudi, mi vagyunk Európa tökfilkói” – ezt a mondatot adta összeállításának címéül a legolvasottabb német lap, a Bild csürörtökön, amely Ottmar Hitzfeld mellett lehetséges utódként Otto Rehhagelt is említette, aki a görög csapattal bejutott a legjobb nyolc közé.

A többi német lap visszafogottabban, ám mélységes szomorúsággal számolt be arról, hogy Németország nem jutott tovább csoportjából: Die Welt: „Keserű éjszaka Lisszabonban”, Der Tagesspiegel: „Németország fél önmagától”, Financial Times Deutschland: „Egy szolgálati út vége”.

A Bild szerint a mérkőzésen három igazság vált kíméletlenül világossá: a német futball a tempó Európa-bajnokságán nem tudott lépést tartani a többiekkel; Németország A-válogatottja Csehország B-csapata ellenében a rosszabbik csapat volt, úgy játszottunk, mintha tele lenne a nadrágunk; Ballack személyében csak egy olyan játékosunk volt, aki egymaga képes eldönteni mérkőzések sorsát.

A Bild azt rója fel a lemondott Völler „bűnéül”, hogy Portugáliában későn dobta be a mélyvízbe a fiatalokat, Schweinsteigert és Podolskit, a régiekhez ragaszkodott, akik nem hálálták meg a bizalmat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?