RÖVIDEN

Schuster már nyolc nyelven olvasható
Budapest/Szarvas. Rudolf Schuster már azok közé tartozik, akiknek műveit a legtöbb idegen nyelvre fordították le. Az államfő Ultimátum című művét most adták ki magyarul is, így az már nyolc nyelven olvasható.

Schuster már nyolc nyelven olvasható

Budapest/Szarvas. Rudolf Schuster már azok közé tartozik, akiknek műveit a legtöbb idegen nyelvre fordították le. Az államfő Ultimátum című művét most adták ki magyarul is, így az már nyolc nyelven olvasható. Bár a könyv hivatalosan csak tegnap jelent meg Magyarországon, Mádl Ferencnél már hétfőn volt egy példány, melyet Schuster azonnal dedikált is. Tegnap a két köztársasági elnök a felújított szarvasi szlovák iskolát adta át; az oktatási intézmény rendbehozatalára 721 millió forintot költött a magyar állam. Schuster kiemelte: ígéretet kapott Medgyessy Pétertől arra, hogy a jövőben növekedni fog a szlovák műsorok aránya a magyar közszolgálati tévében és rádióban. (s, t)

Az ügyészséget szidta a miniszter

Pozsony. Vladimír Palko tegnapi éves értékelőjében komoly kritikával illette az ügyészséget. A belügyminiszter szerint a pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatos nyomozások jól folynak, de ha az ügyben külföldről kell segítség, ahhoz az ügyészség közbenjárására van szükség, de az nagyon lassan dolgozik. ĺgy az egész ügymenet is lelassul. Jelezte, hogy inkorrekt a kapcsolat egyes politikusok és az ügyészség munkatársai között. Példaként említette, hogy ha a minisztérium és az ügyészség nem egyezik meg egy törvénymódosításban, az utóbbi munkatársai a képviselőknél lobbiznak, s főleg annak a pártnak a képviselőit keresik meg, amelynek tagjain nemrég „segített” az ügyészség, amikor nem kérte mentelmi joguk megvonását. Milan Hanzel legfőbb ügyész beteges gyanakvásnak tartja a miniszter szavait a lobbizással kapcsolatban, de azt elismeri, hogy a BMG Invest és a Horizont ügyében lassan dolgoztak az ügyészségen. (s, t)

Új választójogi törvény

Pozsony. A törvény-előkészítő tanács a kormánynak tegnap javasolta a választójogi törvény módosító tervezetének elfogadását. A javaslatot Vladimír Palko belügyminiszter még a nyáron dolgozta ki, akkor a koalíciós partnerek óvatosan nyilatkoztak, mivel még nem olvasták. Úgy tűnik, a kormánypártok közül főleg az ANO-nak okoz gondot az új törvény, az MKP nem nehezményezte a négy választókerület javasolt bevezetését. (sza)

Amerikaiak lépnek be a Twistbe

Pozsony. Hamarosan amerikai befektető lép be a Twist rádióba, jelentette be a frekvenciatanács tegnapi ülésén Andrej Hryc, a rádió igazgatója. Az I Europe Capital 76 százalékos részesedést kíván szerezni, ezzel Hryc tulajdonrésze 24 százalékra csökkenne az eddigi 50-ről. Az amerikai befektető egy régiókon átnyúló rádióhálózatot kíván létrehozni az Európai Unió területén, s ehhez tökéletesen megfelel a Twist rádió, mivel Szlovákián kívül Csehországban is van sugárzási joga. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?