Rooney-t már most Peléhez hasonlítják

Lisszabon. Minden érdekelt Wayne Rooney-t dicséri, miután az angolok tinicsatára a Svájcnak lőtt két gólja után a horvátok elleni meccsen is duplázott. Sven-Göran Eriksson, a szigetországiak svéd szövetségi kapitánya egyenesen Peléhez hasonlította az Everton fiatal csatárát.

Lisszabon. Minden érdekelt Wayne Rooney-t dicséri, miután az angolok tinicsatára a Svájcnak lőtt két gólja után a horvátok elleni meccsen is duplázott. Sven-Göran Eriksson, a szigetországiak svéd szövetségi kapitánya egyenesen Peléhez hasonlította az Everton fiatal csatárát. – Utoljára ehhez hasonló kritikus pillanatban Pelé tudott ilyen fantasztikus teljesítménnyel előrukkolni, még az 1958-as világbajnokságon – jegyezte meg az edző. A kapitány David Beckham is csatlakozott a Rooney-t dicsérők népes táborához: – Amit a horvátok ellen is nyújtott, lenyűgöző volt. Amikor Wayne játékát nézzük, az az ember érzése, hogy megállíthatatlan.

Otto Baric, a búcsúzó horvátok szövetségi kapitánya úgy véli, Rooney remekül kihasználta, hogy Robert Kovac még a bemelegítés alatt megsérült, így nem tudott kellőképpen összpontosítani. – Túl sok problémánk volt, és Rooney élt a lehetőséggel. Kiválóan játszott, lélektanilag fontos gólokat lőtt.

Végezetül Rooney is megszólalt: – Az Eb-nek még messze sincs vége, a következő mérkőzésen is a legjobb formánkat kell mutatnunk – mondta, majd hozzátette: a góljait csatártársának, Michael Owennek is köszönheti, aki remekül szolgálja ki.

Wayne Rooney 1985. október 24-én született. Az angol élvonalban 2002 októberében debütált, az Everton–Arsenal mérkőzésen: az utolsó tíz percre állt be, de azalatt egy bombagóllal eldöntötte a meccset. Minden idők legfiatalabb angol válogatott játékosaként 2003 februárjában az ausztrálok ellen mutatkozott be a háromoroszlános mezben, majd a Macedónia elleni selejtezőn lőtt góljával minden idők legfiatalabb angol gólszerzője lett. (mti, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?