Ronaldo kontra Roonaldo

Lisszabon. Most jön a java! Mától már a negyeddöntő-ket játsszák, nyitányként a hazaiak az egyre jobban játszó angolokkal mérkőznek. A csúcstalálkozót két tinisztár, Cristiano Ronaldo és a négygólos Wayne Rooney, vagy ahogyan hazájában becézik, „Roonaldo” csatájaként emlegetik.

Portugália–Anglia 1:1! Ez nem jóslat, hanem a februári portugál–angol barátságos mérkőzés végeredménye. Ma este a lisszaboni Luz-stadionban az Eb negyeddöntőjében ismét megmérkőzik egymással a két csapat.Reuters-felvételHa ez a kijelentés túlzott is, azt senki sem vitatja, hogy parádés találkozóra kerülhet sor. A szakemberek a futballtörténelemből két párharcot idéznek leggyakrabban, az 1966-os angliai vb-elődöntőt, amelyen a hazaiak 2:1-es sikert arattak, valamint a 2000-es Eb csoportmeccsét, amikor a portugálok 0:2-ről győztek 3:2-re.

Luis Felipe Scolari, a vendéglátók brazil szakvezetője az első két meccsen csak a kispadra ültette Cristiano Ronaldót, a spanyolok ellen azonban már a kezdőcsapatba jelölte, s nem is titkolja, újra bízik a fiatalemberben. – Örülök annak, hogy jól kezeli a felelősséget, s egyéni érdekei helyett inkább a csapatot helyezi előtérbe, nem futballozik öncélúan – szögezte le Scolari, aki két sárga lap miatt nem számíthat Pauletára.

Kollégája, Sven-Göran Eriksson úgy véli, hogy ma tovább fokozódhat a Rooneyt övező hisztéria, az Everton csatára az elődöntőbe vezetheti a csapatot. – Remélem, hogy folytatja remeklését, hiszen elképesztően játszott az eddigi mérkőzéseken. Pedig még csak tizennyolc éves, így még sokat fejlődhet. Ha továbbra is sokat dolgozik, akkor óriási jövő előtt.

A mérkőzést a lisszaboni Luz-stadionban a svájci Meier vezeti.

Várható kezdőcsapatok – PORTUGÁLIA: Ricardo–Miguel, Ricardo Carvalho, Andrade, Nuno Valente–Costinha, Maniche (Petit), Figo, Deco–Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes. ANGLIA: James–G. Neville, Terry, Campbell, A. Cole–Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes–Rooney, Owen.

Mit mondanak a számok?

Az egymás elleni mérleg: 9 angol győzelem, 8 döntetlen, 3 portugál siker. PORTUGÁLIA: az utóbbi nyolc Eb-találkozóján mindig lőtt legalább egy gólt; kétszer bejutott a az elődöntőbe (1984, 2000).

ANGLIA: 1968-ban bronzérmes, 1996-ban az elődöntőig jutott. Ha Owen gólt szerez, 26 találattal behozza az angol örökranglistán a 10. helyen álló Bryan Robsont. (mti, tasr)

Pelé is csodálja Rooneyt

Lisszabon. Pelé, a brazilok élő futball-legendája csatlakozott az Európa-bajnokságon remeklő Wayne Rooney rajongói klubjához. – Már most egyike az Eb legjobbjainak. Rendkívüli tehetség, aki egyszer a legnagyobbak közé emelkedhet – mondta a háromszoros világbajnok. A kontinenstorna góllövőlistáját négy találattal vezető, 18 éves angol csatárért máris bejelentkezett Roman Abramovics, a Chelsea milliárdos tulajdonosa. Az orosz mágnás 76,2 millió eurót is hajlandó lenne fizetni az Evertonnál „csak” heti 13 ezer eurót kereső tinédzserért. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?