Rodríguez a Real Madridé

<p>A Real Madrid tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta James Rodríguezt, a brazíliai világbajnokságon a legjobb nyolc közé jutott kolumbiai válogatott sztárfutballistáját, aki hat találattal a torna gólkirálya lett.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„A Real Madrid és a Monaco megállapodott James Rodríguez átigazolásáról, így a játékos a következő hat szezonra kötelezi el magát klubunkhoz” – olvasható a Real Madrid hivatalos közleményében.

James Rodríguez hétfőn érkezett Madridba, tegnap délelőtt pedig átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon. Az biztos, hogy a huszonhárom esztendős támadó középpályás 2020-ig szóló szerződést ír majd alá a Real Madriddal. Spanyol sajtóinformációk szerint évente 7 millió eurót fog keresni.

Előző klubja, a Monaco mintegy 80 millió eurót kap a vb legeredményesebb játékosának járó Aranycipő mellett a torna legszebb góljáért járó elismerést is begyűjtő futballista játékjogának az átengedéséért.

Ezzel minden idők ötödik legdrágább játékosa lett a walesi Gareth Bale (100 millió euró, Tottenham–Real Madrid), a portugál Cristiano Ronaldo (95 millió, Manchester United– Real Madrid) a brazil Neymar (89 millió, Santos–FC Barcelona) és az uruguayi Luis Suárez (88 millió, Liverpool– FC Barcelona) mögött.

Rodríguez egy év után hagyta el a Monacót, amely tavaly az FC Portótól vette meg 45 millió euróért. Tehát a hercegségi klub remek üzletet csinált a kolumbiai labdarúgóval.

A dél-amerikai sztárt tegnap este – lapzárta után – mutatták be a Santiago Bernabéu Stadionban. James Rodríguez a stadion gyepére is kilátogatott, majd ezt követően sajtótájékoztatón vett részt.

James Rodríguez várhatóan a 10-es mezszámot viseli új klubjában, a hírek szerint augusztus elején csatlakozik Carlo Ancelotti keretéhez.

Rodríguez a Real Madrid második nyári szerzeménye a német Toni Kroos után. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?