„Ritka, hogy egy csallóközi edzőt elvigyenek a Csallóközön kívülre”

Hivatalossá vált, hogy a követ-kező szezonban Radványi Miklós irányítja a Spartak Myjava Fortuna ligás labda-rúgócsapatát. A szakvezető kettő plusz egy éves megálla-podást írt alá az erdőháti-akkal.

Hivatalossá vált, hogy a követ-kező szezonban Radványi Miklós irányítja a Spartak Myjava Fortuna ligás labda-rúgócsapatát. A szakvezető kettő plusz egy éves megálla-podást írt alá az erdőháti-akkal. A 46 éves trénert új állomáshelyéről, terveiről, céljairól kérdeztük.

Hogyan fogadta a Myjava érdeklődését?

Megtisztelőnek érzem, hogy a myjavaiak ilyen komolyan érdeklődtek irántam, annak ellenére, hogy érvényes szerződésem volt Frýdek-Místekben, tehát meg kellett egyezniük az ottani klubvezetőkkel. A Spartak egy konszolidált klub, a játékosok 90%-át ismerem. Megtisztelő a bizalmuk, de egyben kötelez is, jó kihívásnak tartom, és örülök neki.

A cseh II. ligás Frýdek-Místekkel kötött szerződésében szerepelt egy olyan kitétel, hogy ha élvonalbeli klub hívja, és kifizeti önért a kivásárlási összeget (értesüléseink szerint 250 000 cseh koronát – a szerk. megj.), akkor el kell engedniük. Könnyen megegyezett a két klub?

Annyira simán valószínűleg nem ment, mert több napig tartott, mire megállapodtak.

A Myjava a harmadik helyen végzett az elmúlt szezonban, ezzel kvalifikálta magát az Európa Liga-selejtezőibe, így a szokásosnál is rövidebb lesz a felkészülés.

Az idő tényleg nagyon rövid, mert június 30-án már EL-meccset játszunk. Viszont ez a csapat több éve együtt van, posztokra erősítenek. Az elődöm, Norbert Hrnčár nagyon jó munkát végzett. Az EL-selejtezők mindig nagyon kemények, de biztosan nagyon hasznos tapasztalatokat szerzek majd, hiszen én most mutatkozom be ebben a sorozatban.

A Myjava már 6-án megkezdte a felkészülést. Ön mikor csatlakozik a csapathoz?

Pénteken utazok Frýdekbe, ahol leadom a lakást és az autót, hétfőn pedig csatlakozom a Lipóton edzőtáborozó Spartakhoz.

Milyenek voltak az első benyomásai a myjavai klubvezetőkről? Kisvárosi, szinte családi klubról van szó, a klubelnök Pavel Halabrín egyben a polgármester is, testvére, Peter pedig a menedzser az egyesületnél…

Az első találkozás számomra is nagyon fontos, ezért is esett jól, amikor láttam a komoly érdeklődést. Nagyon pozitívan meglepett, mennyire készek voltak mindent megtenni, hogy a csapathoz csábítsanak. Ellenfélként is mindig szívesen mentem Myjavára, családias a hangulat, szép a környezet, szép kis stadionuk van.

Korábban a DAC-ban és Szencen edzősködött, az elmúlt szezont Frýdek-Místekben töltötte. Amikor a DAC-ot irányította, olyan vélemények is elhangzottak önnel kapcsolatban, hogy sikerének fő titka, hogy otthon van Dunaszerdahelyen, mindent jól ismer, máshol azonban nem biztos, hogy megállná a helyét.

Én is hallottam ezt, de azt hiszem, már Csehországban is bizonyítottam, hogy ha hagynak dolgozni, adnak időt, akkor eredményes tudok lenni. Remélem, így lesz Myjaván is. Ritkaság, hogy egy csallóközi edzőt elvigyenek a Csallóközön kívülre, nekem pedig ez már a második ilyen állomásom lesz. Tudom, hogy a Frýdek-Místekkel elért 10. hely nem különösebben szép, de a klub az utóbbi években mindig az utolsó fordulóig harcolt a bentmaradásért, most pedig simán a középmezőnyben végeztünk. Ráadásul ott a keret nyolcvan százalékának nem voltak meg a képességei a II. ligához, most viszont egy jó csapathoz megyek.

Beszéltek már a célkitűzésekről a myjavai klubvezetőkkel?

Számomra az a legfontosabb, hogy a játékosaim az első perctől az utolsóig küzdjenek. Megesik, hogy nem megy a játék, de ha a nézők látják, hogy a játékosok otthagyják a pályán a szívüket-lelküket, akkor elégedettek lesznek. A Myjava legutóbb harmadik lett, de azzal a vezetők is tisztában vannak, hogy nagyon nehéz dolog lenne ismét a dobogón végezni. Persze, ha sikerül ezt a helyet megvédeni, vagy akár javítani rajta, annak csak örülni fogunk. A játékosállomány azonban arra mindenképpen megvan, hogy az első hatban zárjunk.

Tervez még erősítéseket a csapatba?

Abban egyeztünk meg a klubvezetéssel, hogy egy hét után leülünk, és beszélünk erről. Ahogy már említettem, sok játékost ismerek, néhányukat edzettem is, például Beňót, Banovičot, Mehremicet. További négy-öt olyan játékos is van a keretben, akiket már a DAC-ba is szerettem volna elvinni, örülök, hogy most végre együtt dolgozhatok velük. Ha valakire szükség lesz, az egy csatár, mivel Škutka távozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?