Risztov második aranya

Riesa. Szenzációs Európa-csúccsal győzött 800 gyorson a riesai rövidpályás úszó Eb-n Risztov Éva, ezzel 24 órán belül második aranyát nyerte. Cseh László 400 vegyesen harmadik lett, Kovács Ágnesnek 200 mellen nem jutott érem.

Riesa. Szenzációs Európa-csúccsal győzött 800 gyorson a riesai rövidpályás úszó Eb-n Risztov Éva, ezzel 24 órán belül második aranyát nyerte. Cseh László 400 vegyesen harmadik lett, Kovács Ágnesnek 200 mellen nem jutott érem. A várakozásnak megfelelően Martina Moravcová holteversenyben megnyerte a 100 gyorsot, immár 13 aranyérmét szerezve a rövidpályás kontinensbajnokságokon.

Risztov bátran, remek tempóban kezdett, s állandóan közel egy testhosszal előzte meg a favorit címvédőt, a svájci Rigamontit. Ellenfele 400-nál próbált erősíteni, felzárkózott, de nem tudta utolérni az élen haladót. Túri György tanítványa több, mint fél másodperccel javította meg a legrégibb, több, mint 15 éves Európa-csúcsot, amit a hajdani NDK-s klasszis, Astrid Strauss tartott. A 17 éves magyar úszónő a rekordjáért 2600 eurós Omega órát kapott.

A 400 vegyes döntőjében érdekelt Cseh László (az előfutamban megjavította Darnyi 10 éve fennálló országos rekordját) robbantott az elején, s a pillangó, meg a hát után magabiztosan vezetett is. A mell azonban szemlátomást nem az erőssége, visszaesett a negyedik helyre, majd innen kapaszkodott fel a dobogó harmadik fokára. Jócskán megjavította délelőtti országos rekordját. Nem sikerült korrigálni az idei hiányosságokat Kovács Ágnesnek. Azzal minden szakember tisztában volt, hogy – lévén viszonylag gyenge a rajtja és a fordulója – nem neki találták ki a 25 m-es medencét, de azért éremszerzésben reménykedett a magyar tábor. Erre azonban pillanatnyi esély sem volt, végig a mezőny közepén úszott.

Martina Moravcová a táv felénél még jócskán le volt maradva Popcsanka mögött, de kiváló hajrával befogta a fehérorosz lányt. Martina már 21 érmet (13-5-3) szerzett az Európa-bajnokságokon.

EREDMÉNYEK, nők, 800 m gyors: 1. Risztov Éva 8:14,72 p, Európa-csúcs (régi: 8:15,34, Strauss, NDK-beli), 200 m mell: 1. Jukic (osztrák) 2:21,66 p... 5. Kovács Ágnes 2:24.79. 100 m gyors:1. Popcsanka (fehérorosz) és Moravcová (szlovák) 53,66-53,66 mp.

Férfiak, 400 m vegyes: 1. Boggiatto (olasz) 4:07,44 p, 2. Carstensen (dán) 4:08,80, 3. Cseh László 4:08,96, országos csúcs 4. Batházi István 4:11.70.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?