Rimaszombati tapasztalat: tizenhat emberrel nem lehet

BŐD TITANILLAA rimaszombatiak tavasszal mindössze kilenc pontot szereztek a második labdarúgóligában, s bár sikeres őszi szereplésüknek köszönhetően kiesési gondjaik nem voltak, a tavasz nyilvánvalóvá tette: tizenhat játékossal nem lehet helytállni a második vonalban.Piszár ilyet még nem élt átA göm

BŐD TITANILLA

A rimaszombatiak tavasszal mindössze kilenc pontot szereztek a második labdarúgóligában, s bár sikeres őszi szereplésüknek köszönhetően kiesési gondjaik nem voltak, a tavasz nyilvánvalóvá tette: tizenhat játékossal nem lehet helytállni a második vonalban.

Piszár ilyet még nem élt át

A gömöriek évek óta félévről félévre élnek, idén januárban is kicserélődött a keret, a csapat irányítását pedig Geri Gergely vette át. „Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de ennél jobb szereplésre vágytunk, különösen a pontszámot illetően. A játék képe alapján fejlődött a csapat, főleg idegenben sikerült jó focival kirukkolni. A tapasztalanság azonban megmutatkozott a játékosokon” – mondta lapunknak Geri a tavaszi idényről.

Piszár József sportigazgató szerint a legnagyobb problémát a szűk játékoskeret jelentette. „Tizenhat játékossal vágtunk neki a tavasznak, ebből kettő kapus. Sejtettem, hogy ha lesznek sérültek és eltiltottak, akkor nehéz helyzetbe kerülünk. Az idény végére kidőltek a hátvédek, teljesen más lett a védelem. Nem lehetek elégedett a tavasszal, ilyet még sosem éltem át, hogy egyszer sem győztünk itthon… Voltak pozitívumok, jól játszott Migaľa, Nilaš, Szivcsevics, Hladík és Čertík is, csakhogy öt játékos nem nyeri a meg a meccseket. Hladík és Migaľa ráadásul súlyos sérülést szenvedett, az utolsó bajnokikon már nem játszhattak. Ebben az osztályban egyszerűen nem lehet ilyen kevés játékossal boldogulni.”

A leggyengébb keret

Ezt a nézetet osztja Geri Gergely is. „Keserű szájízzel tekintek vissza a tavaszra. Csak alacsonyabb osztályokból tudtunk igazolni, ezek a játékosok még nem voltak felkészülve a második vonalra, de hát bele kellett férnünk a költségvetésbe. Visszaütött a sok sérülés, az utolsó fordulókban már ifistákat kellett beállítanom. Nem az aktuális forma alapján állítottam össze a kezdőcsapatot, hanem aszerint, ki volt éppen bevethető. Szerettem volna többet kihozni ebből a csapatból, de tavasszal a feltételek nem voltak a második vonalnak megfelelő szinten. A miénk volt az egyik leggyengébb keret” – mondta az egykori hátvéd, akinek ez az első edzői megbízatása.

Sok helyzetből kevés gól

A rimaszombatiak tavasszal csak kétszer nyertek, Dubnicán 2:1-re, a nagyszombati B csapat otthonában pedig 4:2-re. Hazai pályán azonban hat mérkőzésből csak egy pontra futotta. „Otthon és idegenben is hasonló stílusban futballoztunk, de idegenben több volt a lehetőségünk a kontrára, amire az ellenfelek nem voltak felkészülve. Viszont minden meccsen elkövettünk egy-két hibát, s abból az ellenfél gólt rúgott” – mutatott rá a gyenge otthoni mérleg okaira Geri.

Az egykori gólvágó Piszár József szerint támadásban sokszor körülményes volt a csapat. „A fiúk többször megmutatták, hogy tudnak focizni, de nagyon nehezen rúgtak gólokat, pedig nemegyszer több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Nem vagyok annak a híve, hogy egészen a kapuig be akarják vinni a labdát a játékosok, mi nem vagyunk a Barcelona. Kevés a lövés a tizenhatoson kívülről” – vélekedett Piszár.

Migaľa, a példa

A tavasz egyik pozitívuma Lukáš Migaľa játéka volt. A rimaszombati nevelésű szélső igazi vezéregyéniséggé érett, a védelemben és a középpályán is bevethető volt, lelkesedése sem lankadt. Csakhogy az eperjesiek ellen súlyosan megsérült, eltörte a lábát, meg kellett műteni. Előzetesen azt jósolták neki, hat hét után elkezdheti az edzéseket, s hónapokba telhet, mire visszatér a pályára.

„Migaľa jó példa lehet arra, hogy saját nevelésű játékosnak is teremhet babér, de ez nem könnyű folyamat. Ő is három évig csak a kispadon ült, epizódszerepeket kapott. A mostani ifistákat sem lehet egyből a mélyvízbe dobni, sokat kell még velük dolgozni, hogy II. ligás futballisták legyenek” – mondta Piszár József.

Holnap kezdik

a felkészülést

A rimaszombatiak holnap kezdik meg a felkészülést, szombaton részt vesznek a hagyományos rimakokavai Štefan Hronec Emléktornán. Az azonban még mindig nem világos, mekkora költségvetésből gazdálkodhat ősszel az együttes, s milyen játékosokat igazolhat.

„Ha másra nem is volt jó ez a tavasz, arra igen, hogy kinyíljon a focikedvelők szeme Rimaszombatban. Így nem lehet a második ligában szerepelni, ahhoz, hogy a klub méltóképpen képviselje a várost, meg kell teremteni a megfelelő feltételeket – hangsúlyozta Geri. – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy nem megfelelő szintű kerettel indulunk, az hazardírozás volna a klub nevével.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?