Retteghetnek Tomassonék

Lisszabon. Jó hír a cseh táborból: a harmadik csoportmeccs után sincs sérült a csapatban, s a gárda várhatóan a legerősebb összeállításban léphet majd pályára a dánok elleni vasárnap esti negyeddöntőben.

Lisszabon. Jó hír a cseh táborból: a harmadik csoportmeccs után sincs sérült a csapatban, s a gárda várhatóan a legerősebb összeállításban léphet majd pályára a dánok elleni vasárnap esti negyeddöntőben. Egyedül a csapatkapitány Nedvěd az, akinek minden edzés után jegelni kell a bal térdét, de az orvosok szerint ettől függetlenül ott lesz a dánok ellen. A játékosok ma találkozhatnak feleségeikkel, barátnőikkel, a délutáni edzésen azonban már kifejezetten a dánok elleni taktika lesz modellezve, ezért Karel Brückner szövetségi kapitány kérésére a tréning nem lesz nyilvános. A csehek számára mindenesetre kedvező előjel, hogy az Európa-bajnokságokra vonatkozó statisztikákból az derült ki: ha a kontinensviadalon volt eddig cseh– német ütközet, akkor a győztes egyúttal az Eb-t is megnyerte. 1976-ban a fináléban Csehszlovákia 2:2 után tizenegyesekkel le-győzte az NSZK-t, és megnyerte a tornát. Négy évvel később visszavágtak a nyugatnémetek, a csoportmeccsek során Karl-Heinz Rummenigge góljával nyertek, később pedig elhódították a trófeát. A következő két meccsre 1996-ban került sor, amikor a németek előbb a csoportmeccsek során 2:0-ra, majd a döntőben aranygóllal 2:1-re győzték le vetélytársukat, és lettek tornagyőztesek. (ns, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?