Remek meccsen írt történelmet Klose

<p>Németország–Ghána 2:2. Volt minden, vér, veríték, gólok. Még sok ilyen meccset akarunk.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Vannak meccsek, amiket az ember nemhogy 90, de 190 percig is elnézne. Ilyen volt a Németország–Ghána, ahol különösen a második félidő hozott fantasztikus iramot.

Ghána nem ijedt meg a portugálokat szétszedő németektől, Neuernek az első félidőben is többször kellett védenie. A szünet után aztán a Nationalelf legjobbja, Mario Götze megszerezte a vezetést, ám ekkor olyasmi történt, ami a németekkel ritkán szokott előfordulni: vezető góljuk után alig negyedóra leforgása alatt két gólt is kaptak. Előbb André Ayew, aztán Gyan volt eredményes, utóbbi ezzel már az ötödik vb-góljánál tart, és beérte az afrikai örökranglista éllovasát, Roger Millát. Gyan emellett az első afrikai futballista, aki három vb-n is betalált.

A harcos, lelkes ghánaiak megtalálták a német válogatott gyenge pontját, s rámutattak, hogy védekezésben van még mit javulnia a Nationalelfnek. Az első ghánai gólnál a csereként beállt Mustafi (Jerome Boateng izomsérülés miatt a szünetben lejött), a másodiknál Khedira hibázott, de Neuernek is volt furcsa megmozdulása, amikor egy kidobásnál kicsúszott a kezéből a labda.

Jogi Löwöt most a nem túl acélos védekezés miatt kritizálják, a vb előtt azonban sokan azért bírálták, hogy csak egy klasszikus középcsatárt visz ki a vb-re, s az a középcsatár sem éppen kezdőember.

Miroslav Klose játékában azonban mindig benne van a gól, akkor is, ha már 36 éves, és csak csereként kap lehetőséget. Ghána ellen a 69. percben állt be, és két perc után, első labdaérintéséből egyenlített.

Futballtörténeti pillanat volt: Klose ezzel beállította a vb-k történetének legeredményesebb játékosa, Ronaldo rekordját, s már 15 gólnál tart a világbajnokságokon.

Ronaldo a vb előtt ugyan azt mondta, Klose ellen fog szurkolni, a rekordbeállítás után azonban roppant sportszerűen azonnal gratulált riválisának a Twitteren: „Üdv a klubban!”

Klose 36 évesen és 12 naposan a legidősebb német játékos, aki valaha gólt szerzett világbajnokságon, az összesített listán pedig az ötödik helyen áll. A németek csatára a negyedik vb-jén volt eredményes, ez korábban csak két futballistának, Uwe Seelernek és Pelének sikerült.

„Klose az a játékos, aki pályára lép, és képes eldönteni a meccset. Ez jó neki, jó a csapatnak, és jó nekem is” – mondta játékosáról Löw.

A németek másik gólvágója, Thomas Müller ezúttal nem szerzett gólt, de elszántságának ékes bizonyítéka, hogy az utolsó percben is bátran belement egy párharcba, a meccset lefújták, Müller lent maradt, arca vérben úszott.

A Bayern csatárát máris Klose utódjaként emlegetik – Müller 8 vb-meccsen 8 gólt szerzett, Klose 20-on 15-öt. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?