Remek játék, FTC-siker

A Ferencváros nagyszerű játékkal 30:27-re legyőzte a világbajnokokkal felálló norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában a budapesti Syma csarnokban, ezzel komoly lépést tett afelé, hogy az első vagy a második helyen jusson tovább a negyeddöntőbe.Kemény véde

A Ferencváros nagyszerű játékkal 30:27-re legyőzte a világbajnokokkal felálló norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában a budapesti Syma csarnokban, ezzel komoly lépést tett afelé, hogy az első vagy a második helyen jusson tovább a negyeddöntőbe.

Kemény védekezéssel nyitott mindkét együttes, az első gólra négy percet kellett várni. A Syma csarnokban – azaz ideiglenes otthonában – a Ferencváros előbb nyugodott meg, a 14. percben, 9:5-nél kénytelen volt időt kérni a Larvik. Ettől feljavult a vendégek teljesítménye, sorozatban háromszor betaláltak Szikorának, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek kellett rendezni a sorokat. Ez sikerült, Szucsánszki góljaival lendületet adott, a szünetig pedig tovább tartott a szinte hibátlan hazai játék (19:14).

A 27. percben a játékvezetők megállították a mérkőzést, mert egyikőjüket inzultus érte. A hangosbemondó rendre intette a nézőket, és jelezte: akár a találkozó lefújásával is járhat hasonló eset. „Egy köpés majdnem megfordította a mérkőzést...” – kommentálta az esetet a meccs után Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője.

A második félidő elején Szikora ismét parádézott a kapuban, valósággal megbénította az ellenfelet, és a 36. percben már 22:14 volt az állás. Később büntetőt is hárított, ekkor, az ünneplés közben kisebb ujjsérülést szenvedett.

A folytatásban ugyan keményebben játszottak a skandinávok, ám a remek védekezésnek köszönhetően nem tudtak felzárkózni, a megnyugtató különbség végig fennmaradt, és a hajrában ismét sziporkázott a magyar bajnok.

„Végig hatalmas volt a kapusok közti különbség, támadásban is voltak nagyon jó szakaszaink, emellett végig küzdöttünk, volt hitünk, még akkor is, ha akadtak közben gyengébb időszakok is. Nagyon fontos győzelem ez, nyertünk három nyugodt hetet a következő BL-meccsig” – jegyezte meg Elek Gábor.

A 2. csoportban a Győr is győzött, 26:18-ra múlta felül a vendéglátó svéd Sävehofot. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?