Rekordösszegért kelt el Pogba

Manchester. A Manchester United bejelentette, hogy szerződtette Paul Pogbát, a Juventus labdarúgóját, akiért rekordot jelentő összeget, 104,7 millió eurót fizetett.

Manchester. A Manchester United bejelentette, hogy szerződtette Paul Pogbát, a Juventus labdarúgóját, akiért rekordot jelentő összeget, 104,7 millió eurót fizetett. Az angol klub hétfőről keddre virradó éjjel megjelent közleménye szerint a francia válogatott középpályás megállapodása öt plusz egy évre szól.

A 23 éves labdarúgó 2012-ben éppen a Unitedtől került a torinóiakhoz, akiknél az elmúlt négy idényt töltötte, színeikben 124 mérkőzésen 28 gólt szerzett. Hazája válogatottjában eddig 38 meccset játszott és hatszor volt eredményes. A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert nemzeti csapatával.

„Örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Unitedhez. Ennek a klubnak mindig is különleges helye volt a szívemben és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak José Mourinhóval” – nyilatkozta régi-új csapata honlapján Pogba, aki hangsúlyozta: élvezte a Juventusban töltött időt, néhány fantasztikus emlékkel gazdagodott és számos barátot szerzett, de úgy érezte, eljött az idő, hogy visszatérjen az Old Traffordra.

José Mourinho vezetőedző kijelentette, Pogba az egyik legjobb labdarúgó a világon és kulcsembere lesz annak a Unitednek, amelyet fel akar építeni a jövőben. „Gyors, erős, gólokat lő és jobban olvassa a játékot, mint sok idősebb játékos. Mivel 23 esztendős, még éveken keresztül ilyen szinten futballozhat. Van rá esélye, hogy klubunk legjobbjává váljon a következő évtizedben, sőt még azon is túl” – vélekedett Mourinho.

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint ezzel az átigazolással Pogba lett a világ legdrágább labdarúgója, ugyanis a Manchester 104,7 millió eurót fizetett érte az olaszoknak. A ranglistát eddig a walesi Gareth Bale vezette, akiért a Real Madrid 2013-ban 100 millió eurót adott a Tottenham Hotspurnek (a legdrágább átigazolásokról lásd listánkat).

A világ legdrágább futballistáját tehát mostantól Paul Labile Pogbának hívják. A guineai szülőktől származó középpályást már először sem volt könnyű becserkésznie a ManUnitednek. A Le Havre – amely egyébként szintén jogtalanul jutott a játékjogához – hivatalos FIFA-vizsgálatot kezdeményezett, amiért az angolok lecsaptak a profi szerződéssel még nem rendelkező, csak ifiként szerződtetett 16 éves játékosra. A két klub aztán a háttérben megegyezett, és Pogba a Unitedhez került. 2012-ben végül bemutatkozott az első csapatban, Európa Liga-meccset is játszott, de már 19 évesen érezte magát olyan jónak, hogy odaállt Sir Alex Ferguson elé, és közölte vele, ha nem játszatja, elmegy. Abban, hogy végül tényleg távozott, nagy szerepe volt ügynökének, Mino Raiolának, aki busás pénzt kapott a Juventustól, amiért megléptette Manchesterből a látványos sebességgel fejlődő játékost. Pogba igazi világsztár lett a Juventusban, olasz bajnoki címek, kupagyőzelmek, BL-döntő és EL-elődöntő mellett a francia válogatottban is alapember lett. A 2015 nyarán beinduló pletykaözön, a Juve szerződéshosszabbítása, illetve az újabb és újabb kérők felbukkanása egy év alatt csúcsosodott ki a játékos Manchesterbe igazolásában. (MTI, NSO)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?