Reális a komáromiak negyedik helye

A Spartak UJS VKP Komárno férfi-röplabdacsapata múlt vasárnap lejátszotta utolsó mérkőzését a 2015/16-os idényben Kassán, ahol a VK SKD Šport Košice együttese 3:1-re győzött, így 3:0-s összesítéssel megszerezte a bronzérmet.Nem született tehát meglepetés a bronzcsatában, a komáromiaknak már az elődö

A Spartak UJS VKP Komárno férfi-röplabdacsapata múlt vasárnap lejátszotta utolsó mérkőzését a 2015/16-os idényben Kassán, ahol a VK SKD Šport Košice együttese 3:1-re győzött, így 3:0-s összesítéssel megszerezte a bronzérmet.

Nem született tehát meglepetés a bronzcsatában, a komáromiaknak már az elődöntőben Eperjes ellen mutatott teljesítményük is jelezte, hogy nem tudják megközelíteni tavalyi formájukat. Fellángolásaik voltak, mint például a kassaiak elleni hazai mérkőzésen, amikor olyan lendülettel és akarással kezdtek, hogy két játszma után biztosnak tűnt, az első meccsen elszenvedett vereség után egyenlítenek. De akkor is, 2:0 után elkezdtek hibát hibára halmozni, és 3:2-re elveszítették a találkozót.

A bronzszéria harmadik, múlt vasárnapi mérkőzése átlagos színvonalú volt, egyik csapat sem játszott úgy, ahogy ezen a szinten elvárható lenne.

Az első játszma a magabiztosan kezdő kassaiaké lett, lépésről lépésre növelték előnyüket, a pontkülönbség a játékrész végére lett a legmagasabb (25:16, 1:0). A második szettben érződött, hogy Daniel Oravec védencei szeretnének bizonyítani, jobban koncentráltak, pontosabban játszottak a fiúk, s meg is nyerték a játszmát 25:23-ra úgy, hogy a hazaiak egyszer sem vezettek. A harmadik játszma az első másolata volt mindkét oldalon, nem túl élvezetes játék kíséretében. A komáromiak sokkal több ki nem kényszerített hibát vétettek, főképp a nyitásuk laposodott el – támadószervával csak Hrušík kísérletezett, ami nagyon kevés az extraligában –, és a nyitásfogadás is nagy gondokat okozott, különösen Jakubov szerváinál. A hazaiak fölényét a szett eredménye, a 25:16 jelzi. A negyedik szettben a Duna-parti csapat még megpróbálkozott a fordítással, néhányszor vezettek is (7:6, 10:9, 12:11), de a kassaiak az utolsó játékrész végjátékában felülkerekedtek, megnyerték a játszmát 25:18-ra, a mérkőzést pedig 3:1-re.

„Gratulálok a hazaiaknak a harmadik hely megszerzéséhez. Ezen a mérkőzésen vissza akartunk térni a játékba, de sajnos csődöt mondtunk. Gyakorlatilag nincs olyan játékosom, akit dicsérhetnék, míg a kassai csapatnak volt egy Sameckýja” – nyilatkozta Daniel Oravec, a komáromiak mestere.

A komáromiak ez évi negyedik helye megfelel a csapat idénybeli teljesítményének, és a szlovákiai extraligás röplabdázásban tapasztalható erőviszonyoknak. Az új szezon előtt azonban egy alapos idényelemzésre szükség lesz a Duna-parti gárdánál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?