Rázós meccset várnak Montenegró ellen

Herning. A magyar válogatott 32:26-ra legyőzte a két évvel ezelőtt ezüstérmes szerb csapatot a dániai olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság második, vasárnapi fordulójában.

Herning. A magyar válogatott 32:26-ra legyőzte a két évvel ezelőtt ezüstérmes szerb csapatot a dániai olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság második, vasárnapi fordulójában. A következő ellenfél ma 18.30-kor Montenegró lesz.

A magyarok az első húsz percben remekül játszottak, ám a szünet előtt feljavult a rivális, így feljött 18:16-ra. A második félidőben sokáig tartotta magát a szerb válogatott, két-három gólosnál nem nőtt nagyobbra a magyar előny. A hajrát azonban egyértelműen Görbiczék bírták jobban, és a 10 gólig jutó Tomori Zsuzsa vezetésével 32:26-ra nyertek.

Németh András szövetségi kapitány nem volt elégedett a játékkal, de bíztató jelnek tartja, hogy csapatának volt ereje felállni a kritikus szakaszban. „Az első húsz percben tökéletesen támadtunk, de nem volt jó a védekezés, majd a második félidőben jobban védekeztünk, de akkor pedig a támadójátékunk ült le. A cserék miatt egy kicsit elbizonytalanodtunk, és a két játékvezető is sokszor kedvezett a szerbeknek, ezért is volt nehéz most játszani. A hajrát minden téren jobban bírtuk, van erő a csapatban – fogalmazott a kapitány. – Talán még jobb is, hogy így nyertünk, nem pedig esetleg simán, több mint tíz góllal.”

A magyar válogatott legjobbjának Zácsik Szandrát választották. „Ma már nekem is jobban ment, bátrabban, nagyobb lendülettel érkeztem a kapu elé. De az egész csapatról azt gondolom, hogy meccsről meccsre egyre jobbak leszünk” – mondta Zácsik, aki nagyon örült, hogy kislánya is ott lehetett a csarnokban, mivel akkreditáció híján Tunézia ellen nem engedték őt be a nagymamájával...

Szucsánszki Zita még a vegyes zónában is a derekát fogta. „Egy befutásnál kaptam egy olyan könyököst, hogy lezsibbadt a jobb oldalam deréktól lefelé, és még mindig nagyon fáj, de örülök, hogy nyertünk. Az ütések nem voltak jól megítélve, kis mezhúzásnál már két percet osztottak. Szerintem Montenegró is nagyon kemény lesz” – jegyezte meg Szucsánszki.

A balkáni csapat szintén játszott már a szerbekkel (a vérbeli rangadón 28:28-as döntetlen született), és volt egy könnyedebb meccse a japánok ellen (29:23), azaz három ponttal várja a százszázalékos magyarok elleni mai (18.30) mérkőzést.

„Biztos vagyok benne, hogy provokálni fognak minket, erre fel kell készülnünk. A szerbek és a montenegróiak minden eszközt bevetnek a siker érdekében, nem érdekli őket más, csak hogy diadalmaskodjanak. Ez igaz a mérkőzés egésze mellett egyes szituációkra is. Játékosaink azonban rutinosak, megfelelően fogják kezelni a rázós helyzeteket is. A szerbek ellen készülve azt mondtam, ne vegyük fel a stílusukat, játsszuk a magunkét, mert most jobbak vagyunk náluk. Ez Montenegróra is igaz” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Pálinger Katalin, a válogatott csapatmenedzsere.

A két válogatott eddig három alkalommal találkozott egymással, két magyar és egy montenegrói győzelem született. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?