Radványi nyerte az edzők csatáját

A DAC 1:0-s vereséget szenvedett a Myjavától ideiglenes szenci otthonában a labdarúgó Fortuna Liga harmadik fordulójának záró mérkőzésén. Tehát Radványi Miklós nyerte a korábban Dunaszerdahelyen sikeresen együtt dolgozó edzők csatáját.

A DAC 1:0-s vereséget szenvedett a Myjavától ideiglenes szenci otthonában a labdarúgó Fortuna Liga harmadik fordulójának záró mérkőzésén. Tehát Radványi Miklós nyerte a korábban Dunaszerdahelyen sikeresen együtt dolgozó edzők csatáját. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Több mint kétezer szurkoló kísérte el a sárga-kékeket Szencre, akik remek hangulatot teremtettek. Minden a megszokott dunaszerdahelyi forgatókönyv szerint zajlott, elhangzott a „Nélküled”, majd közvetlenül a meccs előtt a Himnusz. Hogy Fradi-drukkerek is eljöttek a meccsre, ezt igazolja a „Kubatov game over” (Kubatov, vége a játéknak) transzparens, mellyel a ferencvárosi klubelnök ellen tüntettek.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, amelyben kevés helyzet adódott. Bő fél órát kellett várni az első hazai kapura lövésre, Pačinda próbálkozását Solnička védte. A túloldalon nagy védelmi hiba után Duga egyedül állt a kapussal szemben, ám Tofiloszki bravúrosan hárított. Radványi a megszokottnál idegesebbnek tűnt. „Azon mérgelődtem, hogy rendre elrontottuk a harmadik passzunkat, ez a korábbi meccseinken nem volt jellemző” – mondta később lapunknak a 47 éves szakvezető.

A szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a DAC, és beszorította ellenfelét. Az 55. percben Ljubicic hagyta ki a meccs helyzetét, miután Pačinda passzát követően ügyesen tisztára játszotta magát, hét méterről a bal kapufa mellé lőtt. A 67. percben megszületett az összecsapás egyetlen gólja: Michalík elvesztette a labdát a félpályánál, amelyre Kóňa csapott le, tizennyolc méteres, jól helyezett lövését Tofiloszki csak kiütni tudta, és Duga a lassú Michalíkot megelőzve közelről a hálóba lőtt – 0:1. „Nagyon boldog vagyok, hogy gólom győzelmet ért. Már az első félidőben is akadt egy ziccerem, sajnos, azt kihagytam, ám sikerült javítanom” – nyilatkozta boldogan a meccs után a 21 esztendős Tomáš Duga. Radványi visszafogottan ünnepelte csapata találatát.

„Nagyon csalódottak vagyunk, mert nyerni akartunk. Tudtuk, hogy egy hiba eldöntheti a meccset, nagyon sajnálom, hogy ezt én követtem el. Elnézést kérek érte, de sajnos, ezt már nem lehet visszacsinálni” – szögezte le szomorúan a DAC 32 éves csapatkapitánya, Ľubomír Michalík.

A gól után elkeseredetten támadott a sárga-kék együttes, de egyenlítenie nem sikerült. Látszott, hogy a myjavai együttes összeszokottabb, mint a DAC, amely támadóbb felfogásban futballozik, mint Tomislav Maric irányítása alatt. Nem érdemeltek vereséget a sárga-kékek, akik nagy árat fizettek az elpuskázott lehetőségekért. A mérkőzés után a dunaszerdahelyi futballisták gratuláltak és megölelték korábbi trénerüket, Radványi Miklóst.

„A mérkőzés nagy részében a Myjava térfelén folyt a játék. Igyekeztünk feltolni a védelmünket, és nyomást gyakorolni az ellenfél játékosaira. Ezen a mérkőzésen döntő szerepe volt a hatékonyságnak – értékelte a mérkőzést Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – Sajnos Ljubicic a második félidőben kihagyta a százszázalékos helyzetet, ezt követően a vendégek tapasztalt csapatként már tartani tudták az eredményt. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy Szencen is valódi hazai környezetet teremtettek számunkra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy feljavuljon a játékunk.”

Kollégája, Radványi Miklós így látta a mérkőzést: „Tipikus egygólos meccs volt, melyen mi szereztük meg a vezetést, utána pedig sikerült megtartanunk az eredményt. Azt nem mondhatom, hogy szép futballt játszott volna a két csapat, jobbára a két tizenhatos között zajlott a küzdelem. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy gól nélküli állásnál Ljubicic kihagyta a helyzetét, ezt követően pedig sikerült a hálóba találnunk, és már nem engedtük helyzetbe kerülni az ellenfelünket, amelynek sok sikert kívánok a továbbiakban.”

Újságírói kérdésre Radványi elmondta, hogy régóta barátok Németh Krisztiánnal, és reméli, hogy ez a meccset követően sem változik meg. A DAC trénere leszögezte, nem róluk szólt a mérkőzés, és az összecsapás előtt majd után is barátian elbeszélgettek.

„Az erdőhátiak gyakorlatilag egyszer jutottak el a kapunkig, és rögtön gólt lőttek. Szinte odaajándékoztuk nekik a találatot. Hiába volt több lehetőségünk és játszottunk mezőnyfölényben, ha nem tudtunk a kapuba találni” – szögezte le Erik Pačinda, a dunaszerdahelyiek szélsője.

A Myjava feljött a második helyre (a zsolnai együttes csak jobb gólkülönbségével előzi meg), annak ellenére, hogy mindhárom bajnokiját idegenben játszotta (Zl. Moravce 2:1, Podbrezová 0:0, DAC 1:0). „Örülünk a sikeres rajtnak, de nem járunk a fellegekben, továbbra is keményen kell dolgoznunk – mondta lapunknak Radványi, akit kellemesen meglepett, hogy mennyi DAC-szurkoló gratulált neki a győzelemhez. – Nem is tudtam, hogy ennyi drukkere van a Myjavának a Csallóközben.”

A DAC zsinórban hét bajnokin nyeretlen (Zl. Moravce 0.1, Myjava 0:3, Skalica 1:2, Ružomberok 0:3, Žilina 2:2, Trnava 1:2, Myjava 0:1), utoljára április 23-án győzött (Podbrezová 1: 0) a Fortuna Ligában.

A sárga-kékek szombaton a Slovan otthonában lépnek pályára, a szurkolók „Mindenki jöjjön Pozsonyba” felirattal agitáltak a meccsre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?