Radványi: „Ideje lenne idegenben nyerni”

<p>Két 20 pontos csapat találkozik ma Myjaván, a nyolcadik helyen álló hazai együttes a hetedik DAC-ot fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójában. A dunaszerdahelyiek szeretnék megszerezni első idegenbeli győzelmüket.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

„A Senica ellen aratott háromgólos siker után jó hangulatban várjuk a meccset. Sajnos, Szabó Otti, Mário Tóth és Straka Gabi sérült, az utóbbinak gipszben van a lába, és ősszel már nem számíthatok rá. Viszont Brašeň eltiltása lejárt, így visszatér a kezdőcsapatba – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Szarka visszatérésével harminc százalékkal javult a támadójátékunk. Ákos gyors és technikás, meg tudja tartani a labdát, a fiatal Černákkal remek párost alkot. Verhető a myjavai csapat, amely a pályája felújítása miatt első hat bajnokiját idegenben játszotta, ám szeptember közepétől zsinórban hetedik mérkőzését játssza odahaza. Ez nagy lelki teher a játékosoknak, nem csoda, hogy hat meccsből hármat elvesztettek. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk, mert legfőbb ideje lenne idegenben nyerni.”

A DAC vendégként négyszer döntetlenezett (Ružomberok 1:1, B. Bystrica 0:0, Zlaté Moravce 1:1, Košice 1:1), négy alkalommal pedig kikapott. Ma javítani akarnak a kinti mérlegen.

„A hétközi edzéseken játékosaim szemében láttam a tüzet, a senicaiak legyőzése után megnőtt az önbizalmuk. A múlt héten az egész csapat jól játszott, meggyőződésem, hogy most is így lesz – hangsúlyozta Radványi. – Štepanovský balhátvédként remekelt, úgy látszik, megtaláltuk a posztját, de pénteken nem fog unatkozni, mert a jobbszélső Daniel az erdőhátiak leggyorsabb embere. Szerencsére, Peter sem lassú. Pekár, Sládek és Kuzma személyében ügyes futballistái vannak a myjavaiaknak, és az sem mellékes, hogy az együttes összeszokott. Nem lesz könnyű dolgunk, de optimista vagyok.”

A DAC várható összeállítása: Pernecký–Turňa, Saláta, Kwin, Štepanovský–Ujlaky, Kristo, Horváth Béla, Brašeň–Černák, Szarka.

Az erdőhátiak a sorozatban lejátszott hat hazai bajnokin a következő eredményeket érték el: Košice 0:2, Senica 1:2, Podbrezová 1:0, Banská Bystrica 2:1, Žilina 1:4, Zlaté Moravce 2:0.

„Nagyon fontos volt számunkra az aranyosmarótiak legyőzése, remélem, a dunaszerdahelyiek ellen is begyűjtjük a három pontot” – nyilatkozta Peter Gergely, a Myjava edzője a Spartak honlapjának.

Idén májusban Oršula, illetve Matúš góljával 1:1-gyel ért véget a két csapat erdőháti összecsapása. Legutóbb augusztusban Dunaszerdahelyen Černák találatával a DAC 1:0-ra legyőzte a Myjavát.

A 18.30-kor kezdődő találkozót Matúš vezeti, és a Digisport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?