Pszichikai hadviselés?

Budapest/Besztercebánya. Ma rendezik a női kosárlabda Euroliga playoff negyeddöntőjének harmadik mérkő-zéseit. Szikrázó játékra van kilátás a Ružomberok–Sopron és a Valenciennes–Pécs összecsapásokon. Ugyanis mindkét esetben 1:1-re áll a párharc, s amelyik csapat nyer, bejut a négyes döntőbe.

Bieliková (jobbról) a rózsahegyiek egyik legponterősebb játékosaTASR-felvétel „Arra készülünk, hogy törzsszurkolóink zászlókkal, sálakkal ajándékozzák meg a szlovák drukkereket, én magam pedig szeretnék egy nagy csokor virágot átadni Hejková asszonynak”, mondta Török Zoltán, a GYSEV-Ringa ügyvezető igazgatója. Mint emlékezetes, a soproniak kiütéses győzelmével zárult múlt csütörtöki Euroliga-mérkőzés után a hazai ultrák közül valaki egy öngyújtót hajított a SCP Ružomberok kispadja felé. Noha hitelt érdemlően senki sem tudta bizonyítani, hogy az apró tárgy eltalálta a látogatók szakvezetőjét, az áldozat, Natália Hejková rögvest a zsüriasztalhoz rohant, és panaszt tett a meccs osztrák ellenőrénél. A merénylet tényét persze nem lehet vitatni, s különösen azért volt bosszantó a szurkolói ostobaságnak e megnyilvánulása, mert a két klub között hagyományosan remek a viszony, és a nagy tét ellenére a meccs békésen, rendzavarás nélkül lezajlott (a dobálózás jóval a lefújás után történt).

Az ellenfétől időközben többször is elnézést kérő Török Zoltán tehát úgy gondolta, egy látványos gesztussal zárja le a kínos történetet, nagy kérdés azonban, hogy a soproni drukkereknek lesz-e alkalmuk megkövetni a rózsahegyieket, a 17 órakor kezdődő, a Final Fourba kerülésről határozó összecsapásra ugyanis a hazai rendezők nem óhajtanak jegyeket adni a magyar nézőknek. Önmagában ez még nem lenne tragédia, hiszen az első találkozóra is ingyen juthatott be a vendégtábor, miképpen a vendégeknek sem kellett fizetniük a tikettekért Sopronban, most azonban úgy tűnik, a Ružomberok vezetői megmakacsolták magukat, s egész egyszerűen nemkívánatos látogatókká nyilvánították a GYSEV-rajongókat.

Török Zoltán: „A dobálózást határozottan elítéljük, ám megítélésem szerint ezt az ügyet alaposan túllihegik a másik oldalon. Mégpedig azért, mert immár korántsem olyan biztosak a továbbjutásukban, mint voltak az első meccs után, amikor udvariasan, de szakmailag eléggé lesajnálóan nyilatkoztak rólunk. Szerintem a hangulatkeltés nem más, mint a meccsel kapcsolatos pszichikai hadviselés része...”

Natália Hejková, a Ružomberok edzője így látja a mai mérkőzést: „Hazai pályán eddig nagyszerűen játszottunk, leszámítva a Bourgas elleni balszerencsés találkozót, mindig nyertünk. A felkészülésen semmit sem változtattunk, remélem, az összecsapás más lesz, mint a soproni volt. Úgy szeretnénk kosarazni, mint a negyeddöntő első meccsén: figyelmesen védekezni és gyors kontrákat vezetni. Ez hatásos fegyver lenne a soproniak ellen.”

Jozef Smolek, a rózsahegyiek csapatvezetője: „A találkozó előtt fokozott biztonsági intézkedéseket vezetünk be. Már az elmúlt hét végén minden belépő elfogyott, a magyar fél viszont csak hétfőn jelentette be jegyigénylését, így a Sopron szurkolói nem lesznek ott a lelátókon. Különben akkor sem kaptak volna belépőt, ha időben jelentkeznek. El akarjuk kerülni az esetleges visszavágó jellegű botrányt.”

Az eddigi két meccs: Ružomberok– Sopron 96:83 (25:25, 30:13, 19:23, 22:22); Sopron–Ružomberok 87:68 (19:19, 22:23, 28:16, 18:10). (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?