Priskin Tamás ott akar lenni az Eb-n

Priskin Tamás, a pozsonyi Slovan magyar futballválogatott csatára megsérült a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen, és a múlt héten térdműtéten esett át Budapesten.

Priskin Tamás, a pozsonyi Slovan magyar futballválogatott csatára megsérült a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen, és a múlt héten térdműtéten esett át Budapesten. A 29 éves gólerős támadót faggattuk.

Miként sérült meg?

Az első félidő hajrájában a félpályánál meg akartam akadályozni egy kezdődő horvát támadást, ekkor volt egy rossz mozdulatom, és megbicsaklott a térdem. Az ápolás után még visszatértem a pályára, de fájdalmaim voltak, s a szünetben le is cseréltek. A meccs után is egyre jobban éreztem a térdem.

Elkerülhetetlen volt a műtét?

Nem is nevezném ezt műtétnek, csak kisebb beavatkozásnak, ugyanis gyakorlatilag kitisztították a térdemet. Így is, úgy is négy–öt hetet kellett volna kihagynom, ezért az orvosi stábbal egyeztetve végül a beavatkozás mellett döntöttünk, mert ez segíthet a későbbiek során.

Ki végezte a beavatkozást, és meddig tartott?

Dr. Pánics Gergely, a magyar válogatott orvosi stábjának a vezetője. Múlt csütörtökön Budapesten került sor a beavatkozásra, nagyjából tíz perc alatt végzett velem a doki.

Most hol tartózkodik?

Kedden kezdtem meg Telkiben a rehabilitációt, amelyet a tervek szerint végig a magyar válogatott edzőközpontjában fogok végezni.

Klubja, a pozsonyi Slovan hozzájárult ahhoz, hogy a csapattól távol kezeljék?

A Slovan vezetői áldásukat adták arra, hogy Magyarországon kezeljenek. Köszönöm az MLSZ-nek, hogy lehetővé tették, hogy Telkiben végezzem a rehabilitációt.

A lelátóról hogyan látta a hétvégi DAC–Slovan rangadót?

Fantasztikus hangulatot teremtettek a hazai szurkolók, abban a légkörben öröm focizni. Örülök, hogy a két megtorpanás – az aranyosmaróti döntetlen és a Myjavától elszenvedett hazai vereség – után sikerült nyernünk. Azért viszont szomorú vagyok, hogy nem játszhattam.

Eléggé rosszkor vált harcképtelenné, hiszen hatvanöt nap múlva kezdődik a franciaországi Eb.

Bízom benne, hogy minél előbb felépülök, és bő egy hónap múlva már pályára léphetek. Akkor még pár meccset játszhatok a bajnokságban, aztán jöhet a közvetlen Eb-felkészülés. Mindent megteszek azért, hogy ott lehessek a kontinensviadalon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?