Priskin mégis játszhat a Slovanban

A magyar és szlovák csapatok közül csak a Videoton várhatja előnyből a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2.

A magyar és szlovák csapatok közül csak a Videoton várhatja előnyből a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának mai visszavágóját, a Slovanra és a nagyszombatiakra nehezebb, az MTK-ra és a DVSC-re szinte lehetetlen feladat vár.

Tanultak a múltból?

A székesfehérváriak egy héttel ezelőtt Felcsúton 2:0-ra legyőzték a szerb Csukaricski együttesét, a bajnokságot viszont vereséggel kezdték, házigazdaként 2:1-re kikaptak a Diósgyőrtől. „Az előző párharcunkból kiindulva mindenképpen gólt kell szereznünk, ha ez sikerül, akkor biztosan eldől a továbbjutás – utalt az előző selejtezőkörre Bódi Ádám, a Vidi játékosa, amikor a piros-kékek majdnem elherdálták háromgólos előnyüket a visszavágón. – A szerbek elég nagyok hátul, földön mindenképpen verhetőek, szerintem mi gyorsabb csapat vagyunk. Az egyéni játékot kell erőltetnünk, és akkor biztos betalálunk.” Intő jel lehet a székesfehérváriak számára, hogy az EL-selejtező első körében a szerbek hazai pályán, Belgrádban 3:0-ra legyőzték a kazah Ordabaszi csapatát.

Egy gól az álom

A Slovan egy hete kritikán aluli teljesítményt nyújtott a szintén semmit nem mutató lett Jelgava ellen (0:0), így ma akár egy 1:1-es döntetlen is elég lehet a továbbjutásához. A góllövésben a pozsonyiak ezúttal már számíthatnak Priskin Tamásra is – aki az odavágót azért hagyta ki, mert már távozófélben volt a klubtól. „A szakmai stáb számolhat vele, az esetleges átigazolása a napokban fog eldőlni” – áll tömören a Slovan honlapján. Vukan Szavicsevics, az égszínkékek szerb légiósa szerint is aranyat érne egy rúgott gól. „Feltételezem, hogy a lettek már nem lesznek annyira defenzívek, és támadásban nyílik előttünk terület, amit gyors szélsőink kihasználhatnak” – nyilatkozta Szavicsevics.

Újra szurkolók előtt

A nagyszombatiak pont fordított alapállásból várhatják a visszavágót, az örmény Sirak Gyumri otthonában elért múlt heti 1:1 után egy gól nélküli döntetlen is elég lenne a Spartaknak. „Az örmények ugyanazt fogják játszani, mint az első meccsen. Jó a védelmük, hosszú indításokkal kísérleteznek a szélen, ahonnan rögtön jön a beívelés a 16-osba. Ha van területük, kihasználják, ezért minél kevesebb időt kell nekik hagynunk a nyugodt passzokra” – elemzett edzőket megszégyenítő alapossággal a nagyszombatiak mindössze 23 éves középhátvédje, Ivan Hladík. A Spartak ezúttal már afrikai légiósaira és (az UEFA büntetése miatti korábbi zárt kapus meccs után) lelkes szurkolóira is számíthat a visszavágón.

Bravúrokban bízva

Csodával lenne határos, ha az MTK meg tudná fogni Azerbajdzsánban az FK Gabalát. A 2:1-es gyirmóti vereség miatt idegenben két gólt is kellene rúgniuk a kék-fehéreknek, akik ráadásul az NB I nyitófordulójában is vereséget szenvedtek otthon a Vasastól (0:1).

A debrecenieknek is bravúrra lenne szükségük Fehéroroszországban, ahol szintén 2:1-es hátrányt próbálnak meg ledolgozni a Torpedo Zsodino ellen. Az első meccsen történtek ismeretében ez akár elképzelhető is lenne, de a Loki helyzetkihasználásának jóval hatékonyabbnak kell lennie. „Ők háromszor jöttek el a kapunkig, ebből lőttek két gólt, nekünk legalább öt ziccerünk volt, de minden kimaradt. Lesz egy utolsó esélyünk a javításra. Meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, csak így juthatunk tovább. Minden labdáért harcolnunk kell, lényeges, hogy a támadásoknál és a védekezésnél is együtt mozogjunk” – mondta Aleksandar Jovanovic, a debreceniek bosnyák játékosa. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?