Prágában nyert a címvédő Bayern

Pozsony. Kedden újabb 4 csapat (FC Liverpool, Boavista, FC Nantes, Galatasaray) harcolta ki továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligájában, így szerda estére csak egy hely maradt kiadó a legjobb 16 között. Az FC Porto–Rosenborg mérkőzésen a házigazdák 1:0-ra nyertek és a második helyen végeztek.

Rivaldo (balról) és Saviola csatázik egy török védővel a Barcelona–Besiktas (1:0) találkozónTASR/EPA-felvételAz A-csoportban a Real Madrid és az AS Roma már korábban megnyugtatta szurkolóit, így a 6. játéknap csupán az UEFA Kupa-folytatást érő 3. helyről döntött. Ennek megszerzése végül a Lokomotiv Moszkvának sikerült a tartalékos spanyol bajnok 2:0-ás legyőzésével. Az Anderlecht az olaszok elleni 1:1-nek köszönhetően végül tisztességes eredménnyel mondott búcsút az európai kupaküzdelmeknek.

A továbbjutott csapatok edzőinek nyilatkozatai – Phil Thompson (FC Liverpool): – Tökéletes este volt, ezt érted tettük Gerard (Houllier vezetőedző szívműtéte után lábadozik). A fiúk megígérték, hogy mindent elkövetnek a győzelemért. Az 1. félidőnek volt egy 20 perces szakasza, amelyben a dortmundiak nyújtottak jobb teljesítményt, a 2. játékrészben azonban már nem fenyegette komoly veszély a győzelmet.

Jaime Pacheco (Boavista): – Buta gólt kaptunk, s ez könnyen megfoszthatott volna bennünket a legfőbb célunk elérésétől, a továbbjutástól. Szerencsére mégis szép emlékekkel hagyhatjuk el Kijevet.

Raynald Denoueix (FC Nantes):

– Alig tudom elhinni, hogy továbbjutottunk. Alig hibáztunk a 90 perc alatt, az olaszok szinte esélyt sem kaptak.

Mircea Lucesc- (Galatasaray): – Megmutattuk, hogy jó a csapatunk, s a következő körből is továbbjuthatunk. Azt akarom, jöjjön a Real Madrid, az AS Roma és a Manchester United is Isztambulba, mert hiszem, hogy azonos szinten állunk…

Szerdán az FC Porto legyőzte a Rosenborgot és továbbjutott. Az E-csoport másik találkozóján a 36 éves Ľubomír Moravčík vezérletével a Celtic legyőzte a továbbjutást már korábban kiharcoló Juventust, ami azt jelenti, hogy a Rosenborg csak a 4. lett és elbúcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől. Elszenvedte első vereségét a prágai Sparta, a cseh bajnok hazai környezetbenn nem bírt a tíz kulcsemberét nélkülöző Bayernnel. A címvédő müncheniek taktikusan futballoztak, a vendéglátók nagyon elszántan játszottak, de alig akadt komoly helyzetük.

A Fenerbahce a második csapat a BL történetében, amely hat vereséggel búcsúzott a csoportküzdelmektől. Korábban, az 1997/98-as kiírásban az FC Košice ért el hasonlóan gyenge eredményt. A törökök annyival jobbak „sorstársuknál”, hogy a gólkülönbségük 3:12, míg a kassaiak 2:13-mal fejezték be BL-szereplésüket. Csak emlékeztetőül az: FC Košice eredményei: Manchester United 0:3, 0:3, Feyenoord 0:2, 0:1, Juventus 0:1, 2:3. (sr)

GÓLLÖVŐLISTA

6 gólos: Elber (Bayern 306 perc alatt), Trezeguet (Juventus, 404);

5 gólos: Henry (Arsenal, 449);

4 gólos: Beszcsasztnih (Szpartak Moszkva, 540), Carricre (Lyon, 408), Kluivert (FC Barcelona, 450), Pereira (Boavista, 406).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?