POZSONYI JÉGSZILÁNKOK

A tanársztrájk is hatással van az Eb-reA hétfőn kezdődött tanársztrájk a műkorcsolya-Európa-bajnokságra is kihat.

A tanársztrájk is hatással van az Eb-re

A hétfőn kezdődött tanársztrájk a műkorcsolya-Európa-bajnokságra is kihat. Martin Letenay, a szervezőbizottság elnöke elmondta, az első napon az iskoláscsoportok számára ingyenes a belépés, de a tervezettnél néhány százzal kevesebb gyerek láthatja a versenyt, mivel az iskolájuk éppen sztrájkol. „Van azonban olyan iskola is, ahol éppen a sztrájk miatt gondolták úgy, hogy ha úgysincs tanítás, akkor kihasználják a lehetőséget, és eljönnek a műkorcsolya-Eb-re” – tette hozzá Martin Letenay.

Szülinapi almás pite

A január 25-én született Ondřej Hotárek már hozzászokott, hogy általában az Eb-ken ünnepli a születésnapját. Az olasz színekben versenyző cseh korcsolyázó partnere, Valentina Marchei egy gyertyával feldíszített almás pitével lepte meg az ünnepeltet az első pozsonyi edzésen.

Vissza az időben

Tatjana Taraszova a műkorcsolyavilág egyik legelismertebb alakja – az egykori orosz páros korcsolyázó Alekszej Jagugyin, Ilja Kulik, Gorgyejeva és Grinkov, Grisuk és Platov edzője is volt, most Makszim Kovtun felkészülését irányítja. A Taraszova névhez egyszerűen a Tatjana keresztnév tartozik a jégpályákon. Így gondolkozhatott az is, aki a párosok edzésbeosztását készítette – a tavalyi Eb-bronzérmes Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov páros hölgytagját Tatjana Taraszovaként tüntette fel. Már csak akkor lett volna teljesebb az időutazás, ha Vlagyimir Morozov helyett is a kiváló edző és koreográfus, Nyikolaj Morozov nevét írja oda…

Még lesznek jegyek a hétvégére

Mivel óriási az érdeklődés a szombati és a vasárnapi jegyek iránt, a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség átengedett a részükre fenntartott helyekből néhányat, s az ide szóló jegyeket hamarosan forgalomba is bocsátják. Aki még az utolsó pillanatban akar vásárolni, az figyelje az Eb hivatalos honlapját – ecbratislava.com, illetve a Ticketportal oldalát, mivel csak néhány tucat jegyről van szó. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?