Pontért utazik az újonc

Egyházkarcsa/Csenke. Érdekes összecsapás vár a csallóközi futballszurkolókra a dunaszerdahelyi területi I. osztály 7. fordulójának mai nyitómeccsén (15.30), melyen az egyházkarcsaiak az újonc csenkeieket fogadják.

A csenkeiek a pontszerzést tűzték ki célul az egyházkarcsaiak elleni találkozónFogas ferenc felvételeTavasszal még a kiesés elől menekültek a hazaiak, az új idényben viszont már idegenben is komoly veszélyt jelent a Majoros György által dirigált egyházkarcsai együttes. „Jól kezdtük a szezont, remélem, a folytatásban is eredményesek leszünk. A csenkeiek ellen mindenképp nyerni szeretnénk” – adta ki az ukázt a vendéglátók edzője. Az egyházkarcsaiak idén kétszer győztek hazai környezetben, mindkétszer 2:1 arányban (a hodosiak és a nagy vetélytárs királyfiakarcsaiak ellen). A nagymagyariak elleni bajnokiról azonban nem őriznek szép emlékeket. „Rengeteg ziccert puskáztunk el, a vendégek pedig öt helyzetből ötször betaláltak” – emlékezett vissza a tréner az 2:5-ös hazai botlásra. Elmondása szerint a helyzetkihasználással van a legnagyobb gond, a mai mérkőzés pedig abból a szempontból lehet nehéz, miszerint: „nem ismerjük a csenkeieket. Eredményeik alapján azonban ambiciózus csapatról van szó. Látni, hogy nem egy évre akarnak berendezkedni az I. osztályban” – fogalmazta meg véleményét a vendégekről Majoros György. Az újonc csenkeiek hazai pályán vitézkednek (3meccs/3győzelem), vendégként Egyházgelléről hoztak el egy pontot (0:0). „A zömmel fiatalok alkotta csapatunk még csak ismerkedik az I. osztály légkörével, de az eddigi eredményekkel elégedett vagyok – nyilatkozta Lyžica Gábor, az idén feljutott együttes trénere. – Ziccereinket viszont jobban is értékesíthetnénk. Idegenben is könnyedén gólhelyzetbe tudunk kerülni, de a szerencse sokszor elpártol mellőlünk – szomorkodott a szakvezető. Elmondása szerint Michal Jamrichra eltiltás miatt nem számíthat, új szerzemény azonban felbukkanhat a nevezettek között: kéztörése után már bevetésre vár a Matadorból szerződtetett Matúš Keszi. Boszszantó lehet a csenkeieknek, hogy idegenbeli találkozóikon rendre az első percekben kapituláltak. „Karcsán és Jányokon is gyors gólokat kaptunk. Erre már hatványozottan figyelmeztettem a srácokat. Nem szeretnénk pont nélkül távozni. Jó lenne megtapasztalni, milyen érzés húsz perc után is kapott gól nélkül állni” – mondta el nevetve kívánságát Lyžica Gábor. (kb)

MECCSKALAUZ

Táblázatsorok

6. Kost. Kračany 6 4 0 2 11:12 12

8. Čenkovce 6 3 1 2 9:8 10

Tavaszi eredmény

A csenkeiek tavasszal még a II. osztályban szerepeltek.

Tippünk

Újabb ponttal gazdagodik idegenben az újonc – 2:2-es döntetlen kerül a jegyzőkönyvbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?