Pippo Inzaghi csak a tévé előtt

A Squadra Azzura a viadal esélyese. Az olaszokban még ott a düh a legutóbbi vb óta, amikor az ecuadori Moreno játékvezető nemes egyszerűséggel elcsalta a Korea elleni mérkőzésüket, a négy évvel ezelőtti, franciák elleni Eb-döntőt pedig vezetésük tudatában elszórakozták Tottiék.

A Squadra Azzura a viadal esélyese. Az olaszokban még ott a düh a legutóbbi vb óta, amikor az ecuadori Moreno játékvezető nemes egyszerűséggel elcsalta a Korea elleni mérkőzésüket, a négy évvel ezelőtti, franciák elleni Eb-döntőt pedig vezetésük tudatában elszórakozták Tottiék. Az akkor brillírozó védelemnek ezúttal is kulcsszerepe lehet, igaz, Nesta és Cannavaro mellől hiányozni fog a veterán Maldini, akit nem tudtak rábeszélni a folytatásra. Ott lesz viszont a remek szezont letudó Totti (AS Roma), és a par excellence irányítóvá vált Pirlo (AC Milan). Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány még azt is megengedhette magának, hogy otthon hagyja a leshatáron élő Pippo Inzaghit, s inkább a harcos fiatalokra, Cassanóra (AS Roma) és Corradira (Lazio) szavazott. Trap mester azt is elégedetten vette tudomásul, hogy az olasz klubcsapatok idő előtt búcsúztak a kupaküzdelmektől – így legalább kipihent játékosokból álló gárda áll rendelkezésére.

Del Pieróék a négy évvel ezelőtti Eb-n 2:1-re verték a svédeket, s hasonló eredménnyel most is kiegyeznének, hiszen a „magyar csoportból” továbbjutó skandinávok szokás szerint rendkívül masszív csapatot alkotnak. Ráadásul visszatért a válogatottba Henrik Larsson, aki a Celticben gólcsúcsokat döntött, s így a betonbiztos védelem és a szorgalmas középpálya (Ljungberg, Anders Svensson) előtt ott cirkál majd egy gyilkos csatár. A svédek a selejtezőkben kikaptak ugyan a lettektől, de az utóbbi hat évben az volt az egyetlen kvalifikációbeli vereségük.

Megismétlődik az 1994-es világbajnoki bronzmeccs: akkor a bolgárok (Sztoicskovval) 4:0-ra kikaptak a svédektől. Az erőviszonyok alapján most is a ők az esélytelenek, hiszen a leverkuseni Berbatovon és a Celtices Sztilian Petrovon kívül nem említhetünk egyéniségeket – a cseh Pavel Nedvěd azonban ezzel együtt éppen tőlük várja a meglepetést. A dánok máris hátrányból indulnak, hiszen Grönkjaer otthon maradt. A bukmékerek 34-szeres pénzt fizetnek dán arany esetén, de emlékezhetünk az 1992-es Eb-re, ahol a kizárt jugoszlávok helyett beugró Laudrupék nyaralásukat megszakítva érkeztek a meccsekre, s végül megnyerték a tornát.

Csoportmeccsek – 6. 14.: Dánia–Olaszország, Svédország–Bulgária; 6. 18.: Bulgária–Dánia, Olaszország–Svédország; 6. 22.: Olaszország–Bulgária, Dánia– Svédország.

Az Új Szó tippje: 1. Olaszország, 2. Svédország, 3. Dánia, 4. Bulgária. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?