Pénzt kérnek Szabicsért

Stuttgart. A Sturm Graz 360 ezer eurós nevelési díjat követel a VfB Stuttgarttól Szabics Imre klubváltása kapcsán. A labdarúgó júniusban három évre szóló szerződést írt alá a német klubhoz.

Stuttgart. A Sturm Graz 360 ezer eurós nevelési díjat követel a VfB Stuttgarttól Szabics Imre klubváltása kapcsán. A labdarúgó júniusban három évre szóló szerződést írt alá a német klubhoz. Az átigazolás előzménye: az osztrák egyesület május elején szerződést bontott vele, arra hivatkozva, hogy engedély nélkül lépett pályára a magyar válogatottban a Luxemburg elleni barátságos találkozón.

Heinz Schilcher, a grazi klub menedzsere most a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szabályzatára hivatkozik, amely kimondja, ha egy huszonhárom esztendősnél fiatalabb játékos ingyen is igazolható, az elhagyott egyesület nevelési díjra jogosult.

„Ha a pénzt augusztus 15-ig nem kapjuk meg, a nemzetközi szövetséghez fordulunk” – mondta Schilcher egy osztrák lapnak.

Szabics Imre 1999-től négy idényen keresztül futballozott a Sturm Grazcsapatában.

Hasonló ügyben vitatkozik egymással a Deportivo La Coruna és a Bayern München. A spanyol klub a 17,7 millió eurós átigazolási összeg öt százalékára, 850 ezer euróra tart igényt Roy Makaay nevelési díja címén. Mi több: bár a válogatott holland már Münchenben edz, a spanyol klub meglepő módon benevezte a Bajnokok Ligájára. Igaz, ez csak formalitás, ettől még a támadó a müncheniek 10-es mezében szerepelhet a legrangosabb európai kupában.

Holnap délután, a Bundesliga második fordulójában Szabics Imre válogatottbeli csapattársával, Király Gáborral nézhet farkasszemet, a berlini Hertha ugyanis Stuttgartba látogat. Királyék nem kezdték jól a szezont, a nyitómérkőzésen hazai pályán súlyos vereséget szenvedtek a Lisztes Krisztiánnal kiálló brémai Werdertől, míg Szabics parádésan mutatkozott be, csereként pályára lépve két gólt lőtt Rostockban a Hansa ellen. Király Gábor hálójába is betalaál a fiatal csatár?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?