Péntek varázsolt Szombatban

<p>Rimaszombat. Gól nélküli döntetlennel ért véget a rimaszombatiak és a somorjaiak összecsapása, elsősorban Péntek kapusnak köszönhetően, aki a hazaiak több nagy helyzetét is bravúrral hárította.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Rimaszombatba évente legalább egyszer ellátogat egy cirkusz, s a sátrat már hagyományosan a stadion melletti placcon állítják fel. Ha a cirkusz éppen hazai bajnoki futballmeccs idején tartózkodik a városban, az a lelátói folklórt is felpezsdíti. A már megszokott, minden meccsen elhangzó beszólások mellett (pl. „Te bíró, mikor kicsi voltál, szamárköhögésed volt! A köhögés elmúlt, a szamár megmaradt!”) a cirkusz új poénlehetőségeket tartogat, elvégre a szlovák futball és a cirkusz között sajnos nyilvánvaló a párhuzam.

A somorjaiak rimaszombati vendégjátéka alatt azonban inkább arról beszélgettek a szurkolók, hogy talán jobban jártak volna, ha a cirkusz fűtött sátrát választják, mert a meccs bizony nem sok látnivalót kínált.

A hazaiaknak volt több helyzetük, Poliach például az ötös sarkáról a kapu fölé bombázott, de a gól igazán csak Zvara lehetőségében volt benne, a 44. percben azonban ziccerben nem találta el a labdát. A második félidőre felpörgött a játék, az 57. percben Jánošík remekül eltalált távoli lövését Péntek szépségdíjas mozdulattal védte. A vendégek kapusa remek formát fogott ki, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ezen a szombaton Szombatban Péntek bizony nem fog gólt kapni: bravúrral védte Kurák szabadrúgását és Migaľa lapos lövését is. A vendégek felbátorodtak, egyre gyakrabban jutottak el a kapuig, de a rimaszombatiak védelme jól zárt, a somorjaiak sem a pontrúgásokból, sem az ellentámadásokból nem tudtak gólt szerezni.

„Ha egyik csapat sem lő gólt, akkor a döntetlen valószínűleg igazságos – jegyezte meg némi éllel Karol Praženica, a rimaszombatiak vezetőedzője. – Szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, de nem sikerült.”

„Ez egy olyan meccs volt, ahol a jó védelmek felülmúlták a csatársorokat. Igazságos eredmény született” – értett egyet kollégájával Libor Fašiang, a somorjaiak trénere.

A rimaszombatiaknak ez volt a 8. döntetlenjük, a somorjaiak közel két hónap után szereztek újra pontot idegenben. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?