Pars címvédésre készül

<p>Huszonhét fős magyar csapat vesz részt a ma kezdődő zürichi atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen a kalapácsvető Pars Krisztián címe megvédésére készül. Szlovákiát huszonnyolc sportoló képviseli.</p>

ELŐZETES

A szombathelyi Pars idén is nagyszerű formában van, egy hete az ob-n 81,38 méterrel nyert, a világranglistát 82,49 méterrel vezeti, ami egyéni csúcsa. Az idei négy legnagyobb dobás közül három, hatból négy az ő nevéhez fűződik. Legnagyobb és gyakorlatilag egyetlen ellenfele a lengyel Pawel Fajdek lehet, aki a tavalyi moszkvai világbajnokságon legyőzte. Fajdek szintén remekelt idén, legjobbja 82,37 méter. „A győzelemért megyek, kettőnk harca lesz ez az Eb” – nyilatkozta az elutazás előtt Pars Krisztián.

A Dobó SE nehézatlétája hozzátette: összességében ez az év még arról szól, hogy tavaly októberi műtétje után ismét kinyújtott kézzel tud dobni. „Ez azt jelenti, hogy jobban tudok megindulni, régen nem tudtam rendesen kinyújtani a kezem a fájdalom miatt. A februári 78 méteres eredmény már jelezte, hogy így sokkal nagyobbat tudok dobni, már kezd rögzülni ez az újfajta mozgás, ám ennek begyakorlásához nem elég pár hónap” – fogalmazott a 32 éves kalapácsvető, aki a csütörtöki selejtezőig már inkább csak átmozgatást tart kemény edzések helyett, s az a fontos, hogy fejben tiszta legyen a döntőre.

Ahogy Spiriev Attila szakmai igazgató elmondta, Pars mellett más nem nevezhető éremesélyesnek.

Szlovákiát tizenkét férfi és tizenhat nő képviseli Zürichben. A szakvezetés a 2012-es helsinki Európa-bajnokságon kalapácsvetésben ezüstérmet Martina Hrašnovától, valamint a gyalogló Matej Tóthtól várja a legjobb eredményt. Bravúr lenne, ha valamelyikük a dobogón végezne. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?