„Pakson nagyra értékelik, hogy csak magyarok vannak a csapatban”

Sinan
Paks |

Medgyes Sinan a 2021/22-es idény előtt igazolt Budafokról Paksra. A 28 éves, dunaszerdahelyi származású balhátvéddel az első fél évéről, a beleki edzőtáborról és a tavaszi folytatásról beszélgettünk telefonon.

Külföldi edzőtáborban is, Belekben készültek az NB I folytatására. Nem tartottak attól, hogy gond lesz az úttal a járvány kapcsán?

Kicsit tartottunk tőle, de heti kétszer tesztelünk, és nem volt a csapatban egyetlen pozitív eset sem. Így ki tudtunk menni Törökországba. Ott hasonlóak voltak a szabályok, mint Szlovákiában, a hotelen belül nem kellett a maszk, viszont az étkezéseknél mindenki külön megkapta a maga adagját, nem svédasztal volt.

A paksi csapaton kívül is sok gárda készült a jól ismert környezetben, nem eggyel játszottak is. Ki ellen volt a legérdekesebb, legkülönlegesebb pályára lépni?

Talán rögtön az elsőn, a Craiova ellen (2:5). A román csapat nagyon rendben volt, jó focit játszottak. Nagy különbség volt köztük és a többi ellenfél között, kimagaslóan jobbak voltak, az NB I-es élcsapatokhoz lehet őket hasonlítani. Az orosz Ufának nehéz dolga volt (2:0), mert ők csak február végén kezdik a tavaszi szezont, még csak a felkészülés elején tartottak. De a többi csapattal is kemény meccset játszottunk, partiban voltunk velük végig, nem volt szó arról, hogy lefociztak volna minket, egyenlő ellenfelek voltunk. Egyedül a Craiovánál láttam azt, hogy sokkal előrebb tartanak játékban.

A másik három ellenfél a szintén román Targoviste (3:0) és Botosani (4:5), illetve az azeri Szabah Baku (1:1) volt. Mennyi lehetőséget kapott a beleki meccseken?

Csak a Botosani ellen nem játszottam, mert az azeriek ellen kaptam lehetőséget, ami ugyanaznap volt. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, jó erőben érzem magam. A legfontosabb, hogy sérülésmentes volt a felkészülés. Úgy vághatunk neki az NB I-nek, hogy minden rendben van.

Ha az egész őszi NB I-es idényt is hozzávesszük az értékeléshez, akkor is pozitív a mérlege?

Mondhatjuk pozitívnak, de azért sok hiányérzetem van. A tabella nem adja vissza azt, hogy a mutatott játék alapján hol kéne állnunk. A hetediknél jobb helyre való a gárda, csak jobban kéne védekeznünk csapatszinten. Épp ezt próbáltuk az edzőtáborban stabilizálni, és jobban is működött. Az őszi idényben is minden egyes mérkőzésen partiban voltunk az ellenféllel, megvoltak a helyzeteink. Majdnem minden bajnokiról azt mondhatom, ha berúgjuk a helyzeteinket, simán begyűjthettük volna a három pontokat. Bognár György vezetőedző és a klubvezetés is leszögezte, hogy 6–9 ponttal többet kellett volna szerezni. Ennél, a 3-4. helynél feljebb jutni nem lenne reális. De nincs rajtunk semmilyen nyomás, egy kicsi javulást várnak tőlünk, de nincs szó arról, hogy mindenképp a dobogón kellene végeznünk.

Szélsőségesen rövid volt a felkészülési időszak, január elején kezdődött, és szombaton már a ZTE elleni bajnoki jön. Ez előny vagy hátrány?

Nekem előny. Két hét pihenő után nem kellett mindent újra kezdeni, hanem folytathattuk a munkát. Nem a nulláról indultunk, nem kellettek annyira kemény edzések meg annyi futás. Másfelől kevés volt a szabadidő, de ez van.

Akkor inkább játszanak hidegben, esetleg hóban, mint hogy…

Igen (villámgyorsan, rendkívül határozottan).

Pakson évek óta nem találni a keretben légióst. Ez kimondott törekvése a klubnak?

Kimondottan erre törekszik a klub, úgy is szereplünk a hirdetési kampányokban, mint „a magyar csapat. Csak a magyarokat alkalmazzák Pakson, egy ideje ezt a filozófiát követik. A csapatban így nem alakulnak ki csoportok, nincs olyan, hogy elkülönülnének például a szerbek. Sokkal jobb a légkör az öltözőben.

Így minden adott hozzá, hogy előbbre lépjenek tavasszal…

A negyedik helyet szeretnénk megcélozni, mint tavaly. Ezt nem mondták ki „hivatalosan”, de az öltözőben ezt tűztük ki magunk elé.

Milyen a klub szurkolói háttere?

Budafokon is azt szerették a drukkerek, hogy sok a csapatban a magyar, ezért sokan is kijártak a meccsekre. Pakson nagyobb a szurkolótábor, és ők is nagyra értékelik, hogy csak magyarok vannak a csapatban. Gyakram megszólítanak, szoktam beszélgetni velük, és csak pozitívak a visszajelzések. Ha néha ki is kapunk, nem úgy megy a játék, ahogy kéne, akkor is kiállnak mellettünk. Megbecsülik azt, hogy csak ilyen csapatuk van, és mi küzdünk is értük.

Akár egy góllal is meghálálja nekik majd ezt tavasszal, az elsővel paksi színekben?

Az MTK ellen (4:1) decemberben már majdnem sikerült betalálnom, szélső védőként kötelező fellépnem a támadásokhoz is. Remélem, minél több gólpasszt tudok majd adni. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?