Özil és Balotelli trükkjei

<p>Két héttel ezelőtt a Napolit méltattuk a Bajnokok Ligája első fordulóját követően – most a Napoli ellenfele van soron. Kegyetlenül jó az Arsenal.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Idén nyáron mindenki temette az Arsenalt, amelynek tavaly sem volt esélye a bajnoki cím megszerzésére, s a Bajnokok Ligájától már a legjobb tizenhat között búcsúzott a későbbi győztes Bayern Münchennel szemben. Arséne Wenger számára egyre kínosabbnak tűnt a helyzet: az Arsenal a 2005-ös FA-kupa begyűjtése óta egyetlen nagy trófeát sem nyert. Nincs a világon még egy olyan topklub, ahol ilyen hosszú sikertelenségi szériát elnéztek volna egy edzőnek. S bár a tavalyi szezon végén a csapatot 1996 óta irányító Wenger komoly erősítéseket ígért a szurkolóknak, az átigazolási piac utolsó napjáig úgy tűnt, az Arsenal minden eddiginél jobban meggyengül (addig ugyanis távozott a keretből többek között Arsavin, Gervinho, Samak és Djourou is). Aztán robbant a bomba: az Arsenal szeptember 2-án 42,5 millió fontért megvásárolta Mesut Özilt a Real Madridtól.

Nagy üzlet volt. Ez minden eddiginél világosabbá vált kedden, amikor az Arsenal 2:0-ra legyőzte a Napolit a Bajnokok Ligája második fordulójában. Az olaszok az első körben a BL-döntős Dortmundot verték meggyőző játékkal, ehhez képest a meccs első félidejében az Arsenal átgázolt rajtuk. S ebben kulcsszerepe volt Mesut Özilnek. A német válogatott karmestere előbb parádés mozdulattal lőtt Reina kapujába a tizenhatosról, majd adott egy szenzációs gólpasszt Giroud-nak. Ezzel a 15. percben el is dőlt a meccs. Özil mellé ezúttal a társai is felzárkóztak, a rég leírt Flamini villogott, s az idei szezon felfedezettjeként tündöklő Aaron Ramsey is megint nagyot játszott. A 22 éves walesi középpályás az előző két szezon során összesen 91 tétmérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, s ezeken a találkozókon 5 gólt lőtt. Az idei mérlege ezzel szemben: 9 meccs, 8 gól! Az F csoport másik mérkőzésén a lendületes Dortmund 3:0-ra legyőzte a Marseille-t, így ebben a csoportban várhatóan az Arsenal, a Dortmund és a Napoli között zajlik majd öldöklő harc a két továbbjutó helyért.

Megint témát adott a sajtónak Mario Balotelli. Özilhez hasonlóan ő is trükközött – csak egy kicsit máshogy. A Milan olasz csatára a ráadásban birkózott ki magának tizenegyest, amit aztán a 94. percben be is rúgott, a Milan így ért el 1:1-es döntetlent Amszterdamban az Ajax ellen. Ne szépítsük: jogtalan büntető volt. Balotelli a Real Madridban játszó Pepe trükkjét leste el: az olasz egyszerűen belekapaszkodott Van der Hoornba, majd összecsuklott mögötte, Eriksson bíró pedig bekajálta az esetet. A csoport másik mérkőzésén a Barcelona 1:0-ra nyert a Celtic vendégeként. Langyos, unalmas mérkőzés volt, a Barcának a sérült Messi nélkül semmilyen ötlete nem volt arra, hogyan tudna áttörni a skótok sáncain. A hetven százalék körüli labdabirtoklás most is megvolt a katalánoknak, de meglepetésre a skótok még emberhátrányban is ki tudtak dolgozni helyzeteket. A Barcelona szerencséje, hogy idén relatíve gyenge csapatokkal került egy kvartettbe.

A nap sztoriját négy Greenpeace-aktivistának köszönhetjük. A Basel–Schalke találkozón, a környezetvédő szervezet négy tagja egy hatalmas molinót feszített ki a stadionban, így tiltakozva a Gazprom északi-sarki fúrásai ellen (a Gazprom a Schalke és a Bajnokok Ligája kiemelt szponzora). Emellett harminc társuk szabadon engedését is követelték az orosz hatóságoktól. Az aktivisták korábban a Gazprom olajfúró tornyaihoz láncolták magukat. A mérkőzésen (melyen így több percig állt a játék) egyébként egy gól döntött, Draxler bombalövésével a Schalke három fontos pontot vitt el Svájcból. A másik találkozón a Chelsea javított a Basel elleni hazai vereséget követően, a londoniak 4:0-ra nyertek a Steaua ellen Bukarestben. A G csoportban két meccs után páholyban érezheti magát az Atlético Madrid, amely Portóban tudott győzni, miközben Szentpéterváron a Zenit nem bírt a bécsi Austriával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?