Otthon veretlenek, idegenben botladoznak

Uzapanyit. Hazai pályán még nem kapott ki a rimaszombati járási bajnokság I. osztályának jelenlegi nyolcadik helyezettje, az uzapanyiti együttes. Idegenben viszont botladozik. Legutóbb például Gömöralmágyban szenvedett vereséget.

Uzapanyit. Hazai pályán még nem kapott ki a rimaszombati járási bajnokság I. osztályának jelenlegi nyolcadik helyezettje, az uzapanyiti együttes. Idegenben viszont botladozik. Legutóbb például Gömöralmágyban szenvedett vereséget. Az őszi idényt az első öt között zárta a csapat, nem fenyegeti a kiesés réme, igaz, tavasszal csak a táblázat középső, illetve alsó régióiban mozog. A tények ismeretében Demeter Dénes klubelnököt a felemás bizonyítvány okairól kérdeztük.

– Második éve játszunk az első osztályban. Az első idényünk várakozáson felül sikerült, hiszen újoncként a negyedik helyen végeztünk. Ősszel is elég jól ment a játék, de jelenleg a sérülések, eltiltások és egyéb, családi vagy munkahelyi okok miatt csak játékosaink töredéke áll Ladislav Lacko játékos-edző rendelkezésére.

Külföldi munkalehetőség miatt távozott a kapus Pelle Norbert, Zibrin Ferenc, a csapat meghatározó játékosa és házi gólkirálya pedig egy, még az ősszel szerzett makacs lábujjgyulladás miatt hónapok óta kényszerpihenőn van. Távollétében főleg Kovács Miklóstól, Jaroslav Ľuptáktól és Zibrin Igortól várják a gólokat.

– Külön ki kell emelnem az edzőnket, aki idősebb kora ellenére is nagy kedvvel harcol a bajnoki pontokért. Hozzáállása példaként szolgálhat a fiatalok számára is, ők olykor hajlamosak elhanyagolni az edzéseket. – tette hozzá a sportvezető.

Anyagi gondokkal nem küzd a klub, bár csak szerényen gazdálkodhatnak. A költségvetés nagy részét a községi hivatal biztosítja, de a támogatók között helybeli vállalkozók is akadnak. Demeter Dénes mégis úgy érzi, nagyobb is lehetne a foci iránti érdeklődés a faluban, hiszen az összes klubbal kapcsolatos teendő néhány emberre marad.

Ennek ellenére már a következő idényre is gondolnak Uzapanyiton. Szeretnének néhány új játékossal erősíteni, hogy a jövőben sem legyenek kiesési gondjaik. Számítanak az ifjúsági csapat kulcsembereire is, akik hétről hétre jó teljesítménnyel, kiváló játékkal hívják fel magukra a figyelmet.

– Ificsapatunk tavaly megnyerte a bajnokságot, s idén is a második-harmadik helyen áll. A legjobbakat a jövőben mindenképpen szeretnénk fokozatosan beépíteni a felnőttek csapatába – zárta a beszélgetést a tisztségviselő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?