Ötször mattolták az Intert

Pozsony. Osztálykülönbség. Ez volt a néző benyomása, főleg a második félidőben. Az Inter a második ligás bacsfaiakat fogadta, remek meccs volt. A pozsonyiak ezzel aligha értenének egyet. Nem csoda. Tegnap ugyanis ők voltak a szenvedő alanyok. A bacsfaiak – már az új szerzeményekkel – 5:2-re nyertek. Ahogy mondani szokták: osztálykülönbséggel.

Michal Filo (balra) és Jozef Majoroš (középen) is gólt lőtt tegnap az Inter elleni előkészületi mérkőzésen, amelyen a bacsfaiak 5:2-re legázolták Pecze Károly csapatátSomogyi Tibor felvételeFeljutás? Egyelőre nem foglalkozunk ezzel – mondta Albert Gyula klubelnök, jóllehet a bacsfaiak csupán hat ponttal állnak a listavezető rimaszombatiak mögött, és ez a hárompontos rendszerben hamar ledolgozható hátrány. „Horký és Tomčák távozott, előbbi a Honvédnál próbálkozott, de újabban azt hallottuk, hogy megsérült, utóbbi pedig visszatért az Interbe, úgyhogy az elsőrendű feladat az ő pótlásuk volt. Nincsenek nagy céljaink, az őszi idényhez hasonlóan elsősorban jól akarunk játszani, biztos középcsapatként. A többi már csak ráadás lenne” – fogalmazott a klubelnök, miközben a pályán Lembakoali és társai nem tudtak mit kezdeni a bacsfai védelemmel (jellemző, hogy az Inter első gólját éppen az említett Tomčák szerezte). Nem úgy a csallóköziek: Szíjjártó találata már az első percben megadta az alaphangot, és parázs kis meccs kerekedett az Inter edzőpályáján, gólokkal, kapufákkal, sárga lapokkal.

„Talán egy kapust még leigazolunk, de az érkezők névsora lassan már véglegesíthető. Filo és Sviečka Dubnicáról érkezett, előbbi U21-es, utóbbi U20-as válogatott; Füzik és Gonos az Interből, ők U19-es kerettagok, és jött még a licsérdi Maťaš, illetve Jozef Majoroš.” Albert Gyula nem panaszkodhatott az új szerzeményekre: Filo, Majoroš és Maťaš is eredményes volt, Füzik pedig két gólpasszt adott. S mindezt az Inter ellen. Nem rossz mérleg. Majorošon látszott, hogy a gyorsasága már nem a régi, de a 33 éves csatár rutinjára nagy szükségük lesz a dobogóra aspiráló bacsfaiaknak. Az ő esetében a rutinos jelző valóban indokolt: a támadónak ez a 13. egyesülete (előzőleg a VSS Košice, a besztercebányai Dukla, az FC Nitra, a cseh Viktoria Žižkov, a Drnovice, a Slovan Bratislava, a görög Arisz Szaloniki, a Petržalka, a Debreceni VSC, a Sopron és az osztrák 3. ligás Pandorf csapatában szerepelt). „Jónak tűnik a gárda, de inkább nem ígérek semmit a tavaszi idény előtt. Nagy szavak helyett a pályán, gólokkal szeretnénk majd jelezni a bacsfai szurkolóknak, hogy milyen is a csapat” – mondta tegnap az egykori válogatott csatár, aki legemlékezetesebb meccseit az 1998-as világbajnoki selejtezőkön játszotta, zsinórban három mérkőzésen is betalált, ráadásul három „elitkategóriás” válogatott, Csehország, Jugoszlávia és Spanyolország ellen – utóbbi kapuját akkor még a spanyol kapuslegenda, Andoni Zubizarreta védte. Majoroš akkori éktársa, Tibor Jančula szintén a bacsfaiakkal edz, de egyelőre nagy a lemaradása, és kérdéses, hogy a márciusi rajtig utoléri-e a társakat.

Inter Bratislava–Báč 2:5 (1:2)

Góllövők: Tomčák, Opršal, ill, Filo (2), Majoroš, Maťaš, Szíjjártó. A bacsfaiak összeállítása: Kostoláni–Sviečka, Puchner, Albert Tamás, Gonos–Szíjjártó (Bodrogi), Pukalovič, Meszároš (Füzik), Maťaš–Filo, Majoroš (Nagy Tamás).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?