Ötödször lett a bősieké a trófea

Bős. Az elmúlt hét végén zajlott a bősi 5. Karácsony-kupa nemzetközi kötöttfogású birkózótorna. A helyi szlovák alapiskola tornatermében hat korosztályban Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia 228 képviselője vetélkedett a győzelemért.

Bős. Az elmúlt hét végén zajlott a bősi 5. Karácsony-kupa nemzetközi kötöttfogású birkózótorna. A helyi szlovák alapiskola tornatermében hat korosztályban Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia 228 képviselője vetélkedett a győzelemért. A fiúk mellett a lányok is szóhoz jutottak, akik természetesen szabadfogásban birkóztak. A papírformának megfelelően a hazaiak összesen 17 elsőséget szereztek. Rajtuk kívül még a komáromiak (2 győztes), a gútaiak, a somorjaiak és a rimaszombatiak (1-1) versenyzői kerültek a dobogó tetejére. „A vártnál népesebb mezőny gyűlt össze hagyományos óévbúcsúztató rendezvényünkön, mely színvonalát tekintve is felülmúlta az eddigieket. Kiválóan szerepeltek a mieink, akik a csapatversenyben utcahosszal utasították maguk mögé a többieket. Egyébként sorrendben ötödször hódítottuk el a fényes serleget. Az egyéni teljesítmények alapján elsősorban Rákóczi Jánost, Jakus Bélát és Nagy Mariánt emelném ki. Sikerük elsősorban a maguk mögé utasított vetélytársak erejére való tekintettel értékes. Ugyancsak jó formában birkózott a juniorok korosztályában cseh légiósunk, Karel Hanák is, aki kettős állampolgárságú, s ezúttal a prágai Olympia színeiben lépett sző-nyegre. Nálunk nevelkedett Bachman Lukáš, aki immár a Dunajplavba együttesének tagjaként végzett az élen“ – nyilatkozta lapunknak a szőnyegcsatákat értékelve Rákóczi András, a Bősi Birkózóklub elnök-főedzője.

A dél-szlovákiai győztesek névsora – kezdők: Krekács Dezső (22 kg), Krekács Tibor (27 kg – mindkettő Komárom), Simon Krisztián (36 kg – Bős), Csibri János (42 kg – Somorja); fiatalabb diákok: Kovács Attila (27 kg), Fernyák Attila (29 kg), Jaromír Mádr (59 kg); idősebb diákok: Ollé Mátyás (32 kg), Döme Erik (35 kg), Kovács László (38 kg), Jakus Béla (47 kg); kadettok: Dorozlay Miklós (46 kg – mindannyian Bős), Bachman Lukáš (54 kg – Dunajplavba Bratislava), Radnóti Mihály (58 kg – Rimaszombat), Takács Sándor (74 kg), Földes Ádám (100 kg); juniorok: Nagy Marián (74 kg – bősiek). Lányok: Károlyi Éva (33 kg – Gúta), Soós Tamara (41 kg), Döme Klára (48 kg), Kovács Ingrid (53 kg), Tóth Henrietta (63 kg – mindannyian Bős). A csapatverseny élmezőnye: 1. Bős 178 pont, 2. Ferencvárosi TC 62, 3. Somorja 62. A 2. helyről a több elsőség döntött. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?