ÖTKARIKÁS MOZAIK

- Hetvenhét ország 2531 sportolója indul a ma kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián, s ez rekordot jelent. Az eddigi csúcsot a négy évvel ezelőtti naganói játékok szolgáltatták, akkor 72 nemzet 2177 versenyzője állt rajthoz.

- Hetvenhét ország 2531 sportolója indul a ma kezdődő Salt Lake City-i téli olimpián, s ez rekordot jelent. Az eddigi csúcsot a négy évvel ezelőtti naganói játékok szolgáltatták, akkor 72 nemzet 2177 versenyzője állt rajthoz. A mezőny növekedése elsősorban annak köszönhető, hogy Utah állam székhelyén tízzel több számban (78) avatnak majd bajnokot, mint 1998-ban. A legnépesebb csapat a házigazda Egyesült Államokat képviseli: a téli játékok történetében először haladja meg a 200 főt egy küldöttség létszáma, ugyanis 211 amerikai sportoló vonul majd a megnyitón. A második Oroszországból 162-en, a harmadik Németországból 158-an érkeztek. Először küld versenyzőt a havas-jeges sportágak legnagyobb eseményére Hongkong, Tadzsikisztán, Thaiföld, Nepál és Kamerun.- Salt Lake City. Az amerikai hatóságok már a Salt Lake City-i játékok megnyitója előtt is azon kaptak néhány pilótát, hogy megsértették az ötkarikás fal- feletti tiltott légteret. Eddig több mint egy tucat eltévedt kisrepülőt figyelmeztettek, de büntetésre még nem került sor. – Az olimpia során azonban már nem hunyunk szemet a behatolások felett, és minden esetben eljárást indítunk – tette hozzá a katonai elhárítás szóvivője. A Utah Egyetem hallgatóinak épített város 4,5 kilométeres körzetében január 25-e óta tilos a légtér használata.- Nem vált valóra az álma a női szuper-óriásműlesiklás címvédőjének, Picabo Streetnek: a házigazda amerikai csapat zászlóját nem ő, hanem Amy Peterson gyorskorcsolyázónő viszi majd a megnyitón. A Naganóban aranyérmes síelőnő korábban úgy nyilatkozott, hogy karrierje csúcspontja lenne, ha őt jelölnék ki. A 30 éves Peterson pályafutása során eddig egy ezüst- (1992) és két bronzérmet (1994) szerzett olimpián, s ő az első sportoló az Egyesült Államok történetében, aki ötödször áll rajthoz a játékokon.- Doppinghasználat miatt kizárták a téli olimpiáról Natalja Baranova-Maszolkina orosz sífutónőt, akinek szervezetében január 18-án egy ausztriai edzésen végzett kontroll során találtak EPO-t. Mivel a B-próba is megerősítette a vizsgálat eredményét, a 26 éves versenyző az idény végéig nem állhat rajthoz a nemzetközi szövetség (FIS) eseményein. További büntetéséről később határoznak.- Lech Walesa, volt lengyel államfő feleségével együtt csütörtökön Salt Lake Citybe repült, ahol egyetlen európaiként aktív szerepet vállal a téli olimpiai játékok megnyitóján. Walesát a szervezőbizottság választotta ki a részvételre mint Nobel-békedíjas közismert személyiséget. A lengyel exelnök egyedül fogja képviselni az európai földrészt – közölte Ewelina Wolanska, Walesa gdanski hivatalának vezetője. A hivatalvezető nem árulta el, hogy konkrétan mi lesz a szerepe Walesának a megnyitón. Ez a szervezőbizottság titka – mondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?