Őrizte az elsőségét

Dubnica/Léva. Két számban két érmet (pontosabban mint az évek óta szokás az atlétáknál: medáliával diszített oklevelet) nyert a hét végi szlovákiai bajnokságon Szmuda Áron, aki idehaza a Slávia UK színeiben versenyez, de januártól az amerikai Brigham Yong Egyetem hallgatója.

Dubnica/Léva. Két számban két érmet (pontosabban mint az évek óta szokás az atlétáknál: medáliával diszített oklevelet) nyert a hét végi szlovákiai bajnokságon Szmuda Áron, aki idehaza a Slávia UK színeiben versenyez, de januártól az amerikai Brigham Yong Egyetem hallgatója. Távolugrásban 713 centis eredménnyel utasította maga mögé a mezőnyt. A verseny részleteiről már lévai otthonából tájékoztatott: „Az első sorozatban beléptem, majd eleredt az eső. Több mint egy órán át várakoztunk. Utána még kettőt ugortam, az egyik a győzelmemet jelentette. Mivel mindegyik sorozatban én voltam az utolsó, figyeltem a többieket, de a végén már egyszer sem kellett próbálkoznom a felázott ugrószektorban. Kicsit féltem a csúszós pályától, hiszen tavaly Ostraván ilyen körülmények között sérültem meg, ráadásul a dubnicai szektorhoz közel van a fal is, így nagyon vigyázni kellett. Bennem volt most is a 770 centi, de inkább nem kockáztattam, a 795 centis Eb-kiküldetési szintet meg túlságosan távolinak tartottam. Ez volt az idei 19. versenyem, alapos felkészülés híján épp elég volt, többször már nem állok rajthoz a nyáron.”

Szmuda hármasugrásban vasárnap a második helyen végzett, legjobb eredménye 15,31 cm. „Be-lépéssel kezdtem, a sorozat végén jöttek a legjobb ugrások” – pergeti vissza a történéseket, melynek részleteire már ő sem emlékszik pontosan. Akárcsak arra, hányadik dobogós helyezéseit szerezte Dubnicán. Nem tartja fejében a sport-krónikákban lapuló tényeket. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?