Origi győztes gólja

<p>Egy hónapja Belgiumban is kevesen tudták, hogy kicsoda Divock Origi, aki vasárnap este a nyolcaddöntőbe lőtte a válogatottat.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„A vb előtt nem tudtam, ki az. Most már megjegyzem” – poénkodott Marouane Fellaini, a belga válogatott középpályása az oroszok elleni mérkőzést eldöntő Divock Origivel kapcsolatban. Nem véletlenül: Originek ez mindössze a negyedik válogatott mérkőzése volt, ráadásul a francia Lille támadója csak Christian Benteke sérülése miatt kapott helyet a belga keretben.

„Mindig hittem benne, hogy egyszer eljutok a vb-re. Gólt rúgni a Maracanában, és ezzel eldönteni egy meccset valami fantasztikus érzés. Ez karrierem legfontosabb gólja, életem végéig emlékezni fogok rá” – nyilatkozta Origi, akinek a 88. percben szerzett találatának köszönhetően Belgium 1:0-ra verte Oroszországot, és már biztosan ott lesz a legjobb 16 között.

Origi 19 évesen és 65 naposan a vb legfiatalabb (és minden idők hetedik legifjabb) gólszerzője lett, s vélhetően nem bánja, hogy nem lépett édesapja nyomdokaiba, és a kenyai válogatott helyett a belgát választotta – még akkor sem, ha Matild belga királyné tévedésből Lukakunak gratulált a továbbjutást érő gólhoz...

„Teljesítettük a küldetést, de nem volt könnyű. Rendkívül taktikus találkozó volt, amelyen a cserék jelentették a különbséget” – mondta Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya, aki már az algériaiak elleni első meccsen is jól nyúlt bele a mérkőzésbe: Origihez hasonlóan akkor is két csereember (Fellaini és Mertens) szerezte csapata góljait. A második forduló végéig a vb-n ez egyébként már 16-szor esett meg a brazíliai tornán – eggyel többször, mint négy éve Dél-Afrikában, és most még a kieséses rendszer el sem kezdődött.

A belgák sikere egyébként várható volt: amikor a 22 éves Thibaut Courtois állt a kapujukban (az oroszok elleni volt a 19. ilyen alkalom), még sosem szenvedtek vereséget.

A oroszoknak még maradt esélyük a nyolcaddöntő elérésére, de az utolsó fordulóban mindenképp le kell győzniük Algériát. „Mi játszottunk jobban, ők lőtték a gólokat. Kétszer annyi helyzetünk volt, de a futball már csak ilyen. Energikusan játszottunk, és sikerült gyorsaságban is fejlődnünk az előző találkozóhoz képest, ezért kimondottan csalódott vagyok a végével” – nyilatkozta a szbornaja mestere, Fabio Capello. (TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?