Ochoa for president

BŐD TITANILLAÉn a kapusokkal vagyok. Amikor megkérdezték, kinek szurkolok a vb-n, egyértelmű volt a válasz: a kapusoknak.A kapusok különlegesek. A kapusok lenyűgözőek. Aki kapus volt, az csak jó ember lehet. Az olyan csapatsportágaknak, amelyekben nincs kapus, nincs értelmük.

BŐD TITANILLA

Én a kapusokkal vagyok. Amikor megkérdezték, kinek szurkolok a vb-n, egyértelmű volt a válasz: a kapusoknak.

A kapusok különlegesek. A kapusok lenyűgözőek. Aki kapus volt, az csak jó ember lehet. Az olyan csapatsportágaknak, amelyekben nincs kapus, nincs értelmük. Ezek az univerzum örökérvényű igazságai.

Az első nagy torna, amit igazán figyeltem, az 1996-os Eb volt (1994-ből csak arra emlékszem, hogy mindenki Baggiót sajnálta, én pedig Baresit, mert őt nem sajnálta senki), s mint az első nagy tornájukat figyelő gyerekeknek általában, nekem is volt Eb-s füzetem. A góllövők nevét nem tartottam fontosnak, ellenben feljegyeztem mindent, ami a kapusokkal kapcsolatos, a mezük színétől kezdve a lehúzott beadások számán át a nagy védések részletes leírásáig. S igen, futballdrukkerségem hajnalán aszerint döntöttem el, hogy melyik csapatnak fogok egy meccsen szurkolni, hogy melyiknek volt szimpatikusabb a kapusa. (Így lettem MU-drukker Peter Schmeichel miatt.)

Az a meccs, amelyen sok a kapusbravúr, jó. A 0:0 tehát nem szükségszerűen rossz. A 0:0-nak ugyanis két fajtája van: az unalmas, nemcsak gól, hanem helyzet, és egyáltalán, aktivitás nélküli döntetlen (ami tényleg borzalom), meg az olyan, amikor van helyzet, van aktivitás, de nincs gól, mert a kapusok mindent védenek (ami a mennyország).

Ilyen volt a brazil–mexikói.

A brazilok kétségbeesetten próbálkoztak, a mexikói védelem többször verve volt: de Ochoa védett. Kézzel, lábbal, mellel, hassal. Lapos labdát, magas labdát, közeli lövést, távoli lövést, fejest. Mindent.

Azt végül megcáfolták, hogy hat ujja volna, de azt egyelőre nem cáfolta meg senki, hogy Ochoának hat keze van, ráadásul egy speciális technológiának köszönhetően végtagjait képes 300%-kal megnyújtani, vagy – ha a helyzet azt kívánja – akár saját magát megsokszorozni a kapuban.

Beleszerettem. Tudom, hogy sokan vannak még így ezzel kedd este óta, de nem zavar, nem vagyok féltékeny típus. Nekem már megvan az örömöm, a brazil–mexikóinál nem lesz jobb meccs a vb-n. Hacsak nem lesz a kieséses rendszerben egy hasonló 0:0, ami tizenegyesekkel dől el, természetesen úgy, hogy az egyik kapus előbb kivéd egy büntetőt, aztán pedig berúgja a mindent eldöntő tizenegyest.

És ez a kapus lehetne mondjuk Ochoa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?