Nyerne a Fradi Máltán

<p>A ferencvárosiak harcias és jól védekező ellenfélre számítanak a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében a máltai Sliema Wanderers ellen.</p>

ELŐZETES

Első magyar csapatként a Ferencváros már ma (17.45, élőben közvetíti a Duna tévé) megkezdi szereplését a labdarúgó Európa Ligában: a bajnoki bronzérmes zöld-fehérek a selejtező első fordulójában a máltai Sliema Wanderers vendégeként lépnek pályára.

„Nagyon várom már a mérkőzést. Arra számítok, hogy a máltaiak foggal-körömmel fognak harcolni ellenünk, és nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre” – nyilatkozta a klub honlapjának a nyáron igazolt Nagy Dániel.

A Fradi főpróbája nem sikerült jól, a bajnok debreceniek 1:0-ra győzni tudtak a fővárosiak otthonában. „Nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára. Nem ezt várom el. Persze, jó néhány játékos fáradt volt, hiszen nagy terhelést kaptak, de ennél akkor is veszélyesebben kell futballoznunk. A Sliema Wanderers ellen többet kell nyújtanunk” – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője.

A máltai csapat a 2013/ 14-es szezonban az ötödik helyen végzett a bajnokságban, a kupában második lett, így szerzett jogot a kupaindulásra. Legértékesebb labdarúgója a hússzoros bosnyák válogatott Admir Vladavic, aki korábban Zsolnán is szerepelt, s a Wanderersben játszik az egyik legismertebb máltai focista, Michael Mifsud is. A legtöbb gólt szerző játékosuk az elmúlt bajnokságban 15 találatot jegyző nigériai Stanley Ohawuchi, de Justin Haber, a Ferencváros korábbi, szintén máltai kapusa szerint nem ő az ellenfél legveszélyesebb játékosa. „A csapatkapitány, Alex Muscat az. Technikás, rutinos, magabiztos. Rá oda kell figyelni – nyilatkozta Haber a fradi.hu- nak. – Egyértelműen a Ferencváros az esélyesebb, hiszen sokkal nagyobb csapat, mint a Sliema. Az időjárás, a nagy meleg, illetve a hazai pálya viszont a Sliemával van.”

A két csapat legutóbb négy éve, egy felkészülési mérkőzésen találkozott egymással Máltán, akkor a Fradi 1:0-ra győzött.

A párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik a Puskás Ferenc Stadionban. A továbbjutóra a horvát HNK Rijeka vár az Európa Liga-selejtező második fordulójában. (MTI, fradi.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?