Nyakukon a kés a tartalékos portugáloknak

<p>Nagy érdeklődés kíséri a belga–orosz összecsapást, Hazardék nyögvenyelős győzelemmel, Kerzsakovék döntetlennel rajtoltak. A H csoport másik meccsén Dél-Korea Algériával találkozik. Ádáz csatára van kilátás az USA–Portugália meccsen, győzelmi kényszerben vannak a luzitánok a németek elleni 4:0-s zakó után.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Két csereember, Fellaini és Martins góljaival fordítottak a belgák az algériaiak ellen, s ha ma begyűjtik a három pontot, továbbjutnak.

Vincent Kompany sérüléssel bajlódik, de a hírek szerint a mai edzésen már részt vehet, így várhatóan vasárnap pályára lép a belga csapatkapitány.

„Hetven percig idegesen játszottunk az első meccsen, remélem, most sokkal jobbak leszünk. Erős csapatuk van az oroszoknak, ám bízom benne, hogy mi fogjuk diktálni az iramot, és megnyerjük a nehéznek ígérkező találkozót” – nyilatkozta Marc Wilmots belga szövetségi kapitány.

Majdnem vereséggel fizettek az oroszok Akinfejev szarvashibájáért, a koreaiak elleni első meccsen a kapus bevédett egy erőtlen lövést. A szbornaja szerencséjére Kerzsakov kiegyenlített.

„Kiváló együttesük van a belgáknak, amelyben több világklasszis szerepel. Azonban mi sem vagyunk gyengék, és ezt vasárnap be is bizonyítjuk ” – jelentette ki a középpályás Oleg Satov.

Szergej Ignasevics kritikusan beszélt a dél-koreaiak elleni teljesítményükről: „Hazardék ellen sokkal jobban kell fociznunk, mint a nyitómeccsen. Igaz, rosszabbul talán nem is lehet…”

Bizakodva várják az Algéria elleni összecsapást a koreaiak. „Jól felkészített csapattal jöttünk Brazíliába, védenceimnek remek az erőnléte, a nagy hőség és a magas páratartalom sem okoz nekik gondot. Biztosra veszem, hogy sok mozgással kifárasztjuk az afrikaiakat” – jelentette ki Hong Mjung Bo, az ázsiaiak szakvezetője.

Közel állt a meglepetéshez Algéria a titkos esélyes Belgium ellen, de végül érvényesült a papírforma. Vahid Halilhodzic kapitány tegnap zárt kapus edzést tartott az együttesnek. „Sorsdöntő meccs vár ránk, ha tovább akarunk jutni, nyernünk kell. Játékosaimnak mondtam, hogy felejtsék el a belgákkal vívott meccset. Meggyőződésem, hogy le tudjuk győzni a koreai válogatottat” – szögezte le Halilhodzic.

Nagy gondban vannak a portugálok a ghánaiakkal vívandó mérkőzés előtt, amelyen feledtetni akarják a németektől elszenvedett fiaskót. Rui Patrício, Bruno Alves, Coentrao és Hugo Almeida sérüléssel bajlódik, a kiállított Pepe egymeccses eltiltását tölti, legnagyobb ászuk, Cristiano Ronaldo térdproblémákkal küszködik, a szerdai edzésen egy órán át jegelték a bal térdét. A csapatorvos két hónapos kényszerpihenőt javasol a klasszisnak, aki erről hallani sem akar. Ronaldo a tegnapi gyakorláson bekötött lábbal tréningezett.

„A kedvezőtlen előjelek ellenére optimisták vagyunk. Tartunk, de nem félünk az amerikaiaktól” – szögezte le Paulo Bento portugál szakvezető.

Az amerikaiaknál nem játszhat a sérült csatár, Jozy Altidore, helyette várhatóan az Alkmaarban légióskodó Aron Johannsson jut szóhoz a kezdőben. „Szép lenne, ha két meccs után kivívnánk a nyolcaddöntőbe jutást. Bízom benne, hogy megállítjuk Ronaldóékat” – nyilatkozta Jürgen Klinsmann, az amerikaiak német mestere. (TASR, SITA, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?