Novota örül a döntetlennek

<p>Novota János, a bécsi Rapid futballcsapatának kapusa jól védett a Dinamo Kijev elleni Európa Liga-mérkőzésen, amely 2:2-es eredménnyel zárult. A 29 éves, taksonyi származású hálóőrt kérdeztük.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Miként látta kapuból a mérkőzést?

Színvonalas meccset hozott az összecsapás, amelyen a kijeviek igazolták, hogy erős csapatuk van. Sajnos, rosszul kezdtünk, a szünetig a vendégek diktálták az iramot. Az első félóra végén a kiválóan játszó Jarmolenko egy beadást követően kapásból a hálóba lőtt. Röviddel később peches öngólt kaptam, a felszabadítani igyekvő védőnk eltalálta Dibont, akiről a labda a kapumba pattant. Még örülhettünk, hogy csak kétgólos hátránnyal vonultunk pihenőre, mert az első félidő hajrájában nagy ziccert puskáztak el a vendégek.

A félidőben hitte volna, hogy sikerül egyenlíteniük?

Bevallom, sokkolt bennünket a négy perc alatt bekapott két gól, de a szünetben fogadkoztunk, mindent megteszünk azért, hogy ne maradjunk pont nélkül. Szerencsére sikerült. A szünet után feljavultunk, és Burgstaller találatát követően beszorítottuk a kijevieket, de sokáig nem sikerült a hálóba találnunk. Aztán a 94. percben Trimmel fejese utat talált a hálóba. Határtalan volt az örömünk, hiszen szinte a sírból hoztuk vissza az egy pontot.

A Rapid-szurkolók végig szinte tizenkettedik játékosként segítették a csapatot. Mindig ilyen lelkesek?

Fantasztikus drukkereink vannak, akik űzik-hajtják a csapatot. Külön dicséretet érdemelnek azért, hogy még a hosszabbításban is bíztak bennünk.

Két meccs után egy ponttal állnak, bízik még a továbbjutásban?

Természetesen. Négy mérkőzés van hátra, még minden megtörténhet. Nagyon kiegyenlített a csoportunk, kár, hogy a thuni nyitányon gyenge napot fogtunk ki, még helyzetünk sem volt, de így is csak egygólos vereséget szenvedtünk. Az mindenképpen előny számunkra, hogy fiatal csapatunktól senki sem vár csodákat, nincs veszítenivalónk, így lelki teher nélkül nyugodtan futballozhatunk. A Genk elleni kettős meccsen, kiderül, mire vagyunk képesek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?