Norvégia és Németország is két arannyal gazdagodott kedden

Szocsi |

<p>Norvégia és Németország is két-két aranyéremmel gazdagodott a szocsi téli olimpia keddi versenynapján. A sífutók sprintversenyében Simon Ágnes a 66., míg Szabó Milán a 73. lett.</p>

A sífutópályán a férfiak döntője gyorsan kétesélyessé vált, miután a táv közepénél hárman is nagyot buktak, a nagy csata viszont elmaradt, miután az egész nap kirobbanó erőben síelő norvég Ola Vigen Hattestad simán maga mögé utasította a svéd Teodor Petersont. A finálé legszerencsésebbje a szintén svéd Emil Jönsson volt, aki egy hiba után korán leszakadt öt riválisáról, ám a bukássorozat adta esélyével élni tudott, s harmadikként ért célba. A selejtezőben Szabó Milán bukott is, de így is meg tudta előzni 13 vetélytársát.    A női finálét végig uralni tudta a norvég Maiken Caspersen Fallan, és biztosan nyert. Igazi nagy csata az ezüstéremért alakult ki, s ebből a szintén norvég Ingvild Flugstad Östberg jött ki jobban, miután 2 századmásodperccel meg tudta előzni a szlovén Vesna Fabjant. Simon Ágnes egy riválisát előzte meg a selejtezőben.    A gyorskorcsolyázók arénájában - ahogy várható volt - megtört a három napja tartó holland egyeduralom, miután a női címvédő dél-koreai Li Szang Hva szenzációs teljesítménnyel, új olimpiai rekordokat felállítva nyerte meg a női 500 métert.    A szánkósoknál már a hétfői első két csúszás után szinte biztosra vehető volt a háromszoros világbajnok német Natalie Geisenberger sikere, így keddre annyi kérdés maradt, hogy mennyivel előzi meg riválisait. A 27 éves szánkós végül az elmúlt 50 év legbiztosabb győzelmét aratta, miután a négy futam alapján 1.139 másodperccel volt gyorsabb címvédő honfitársánál, Tatjana Hüfnernél.    A női síugrás most debütált a játékokon, s kifejezetten izgalmas versenyt láthatott a közönség. A szoros csatából a 22 éves német Carina Vogt került ki győztesen, minimális előnnyel megelőzve az osztrák Daniela Iraschko-Stolzot.    A sílövők üldözéses számában Darja Domracseva imponáló versenyzése révén megszületett a téli olimpiák történetének első női fehérorosz aranyérme, a Iouri Podladtchikov győzelmével záruló férfi hódeszkások félcső viadalában pedig a szocsi játékok második svájci sikere. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?