Nincs döntés a stadionügyben

<p>A dunaszerdahelyi képviselő-testület keddi ülésén tárgyalt a stadionprogramról, de nem született döntés, hogy a jelenlegi létesítményt újítják-e fel, vagy pedig újat építenek. A képviselők elnapolták az ügyet, s azzal bízták meg a pénzügyi, az építésügyi, valamint a sportbizottságot, hogy közösen dolgozzák ki a feltételrendszert, amely a tárgyalások alapját képezhetné.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A kormány februári döntése alapján 20 stadion felújítását vagy megépítését támogatja, Dunaszerdahely esetében 2,4 millió eurós állami támogatással számolnak.

A csallóközi városban két alternatíva merült fel. Az egyik a jelenlegi stadion átépítése, ami azért problémás, mivel a létesítmény használati joga a DAC többségi tulajdonosa és a város közti per tárgya. A másik lehetőség egy új stadion építése, ennek kapcsán már a stadionprogram jóváhagyása után pénzügyi segítséget ajánlott fel a városnak Világi Oszkár vállalkozó, a Slovnaft vezérigazgatója.

Levél, tárgyalás és ülés

Hájos Zoltán polgármester még augusztusban hivatalos levélben kérte a DAC többségi tulajdonosát, terjesszen be javaslatot arról, milyen feltételekkel köthetnének peren kívüli megegyezést a stadion használatáról, mivel jelen helyzetben a felújításába nem is kezdhetnének bele.

Ezért a múlt héten Pozsonyban egyeztettek a város és a klub vezetői – a DAC-ot Andrej Danko SNS-elnök jogi irodája képviseli –, amelyen elvileg megállapodtak a peren kívüli megegyezésről, de a feltételek még nem tisztázottak. A fő problémát az jelentette, hogy a klub elöljárói a 2008-ban megkötött szerződés függelékeként akarnák a módosításokat, míg a város irányítói új szerződésbe foglalnák a megegyezést.

A polgármester a testületi ülésen elmondta, jelenleg nem tartja célszerűnek, hogy egyik vagy másik alternatíváról tárgyaljon tovább, és azt javasolta, hogy a képviselők bízzák meg azzal, mindkét féllel üljön le tárgyalni a feltételrendszerről. Bindics Zsolt, a pénzügyi bizottság elnöke erre azt javasolta, hogy az illetékes bizottságokkal együttműködve az önkormányzat dolgozzon ki egy feltételrendszert, amelyet a klubvezetés és Világi Oszkár elé terjeszthet egyik vagy másik alternatíva esetében. A képviselők elfogadták az indítványt.

A testület módosította a költségvetést is, és 30 ezer eurót hagyott jóvá a DAC-cal kötött szerződés felmondása miatt a klub által indított perrel kapcsolatos jogi költségek fedezésére.

„Csak jobb lehet

a helyzet”

„Volt egy pozsonyi megbeszélésünk a város vezetőivel, amelyen hangsúlyoztuk, hogy mi nyitottak vagyunk a peren kívüli megegyezésre – mondta lapunknak Érsek József, a DAC alelnöke. – Most rajtuk a sor, várjuk az önkormányzat ajánlatát, és azt a javaslatot, hogy lehetőségeihez képest milyen mértékben tudnák segíteni a klubot. A jelenleginél csak jobb lehet a helyzet, hiszen két éve egy centet sem kaptunk. Természetesen a stadionfelújítási programban is együtt akarunk működni az önkormányzattal, mert a létesítmény alaposan rászorul a modernizálásra.”

A harmadik fellebbezést is elutasították

Megtudtuk, hogy a Dunaszerdahelyi Járásbíróság augusztus 19-én arra kötelezte az önkormányzatot, hogy állja a stadion víz-, gáz- és villanyfogyasztásának költségeit. „Harmadszor fellebbezett a város, és harmadszor is elvesztette a pert” – szögezte le Érsek.

A DAC-vezetők cáfolják azokat a híreszteléseket, miszerint a fizetéselmaradás miatt a klubtól augusztusban távozó Stanislav Velickýt, Branislav Fodrekot és Branislav Obžerát az egyik bajnoki előtt biztonsági emberekkel vezettették volna ki a stadionból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?