NEMZETKÖZI SAJTÓVISSZHANG

SVÁJC
TAGES-ANZEIGER: „Salt Lake City jobb volt, mint amit az előzmények alapján várni lehetett. Mühlegg esete beárnyékolta a sportolók és a szervezők kitűnő teljesítményét.

SVÁJC

TAGES-ANZEIGER: „Salt Lake City jobb volt, mint amit az előzmények alapján várni lehetett. Mühlegg esete beárnyékolta a sportolók és a szervezők kitűnő teljesítményét.”

BASLER ZEITUNG: „A sportnak kellett volna begyógyítania az Egyesült Államok friss sebeit: ez lehetetlen, ezt már a kezdetektől tudni lehetett. A Salt Lake City-i játékoknak egyáltalán nem tett jót, hogy a sporttól idegen célokra akarták felhasználni.”

BERNER ZEITUNG: „Az olimpia boldoggá tesz: nos, ez nem mindenkire igaz. Oroszországban például úgy érzik, hogy csalás áldozatai lettek. A jól szervezett Salt Lake City-i játékok a végén mégis negatív felhangú esetektől hemzsegett.”

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG: „Rossz az utóíz. A világ minden tájáról több ezer sportoló és szurkoló özönlött Salt Lake Citybe, hogy hasonlóan emlékezetes élményben lehessen része, mint nyolc éve Lillehammerben. Nem jött össze.”

HOLLANDIA

DE TELEGRAF: „Láthattuk a téli sportok klasszisait, számtalan olimpiai és világrekord született. De ezek a játékok mégis elsősorban a félelemről szóltak. Leginkább a politikával átitatott atmoszféra az, ami elrontotta a hangulatot.”

VOLKSKRANT: „Az amerikaiak elégedettek lehetnek. Az ország kihasználta a lehetőséget és megmutatta az erejét, a befolyását, az emberek kinyilváníthatták hazaszeretetüket. Az előadás úgy vonul majd be a történelembe, mint az amerikaiak olimpiája az amerikaiakért.”

AUSZTRIA

DER STANDARD: „Nagyszerű!”

DIE PRESSE: „Az ötkarikás játékok a szervezők, az ellenőrzések és a lelkes szurkolók diadala volt. Ausztria a negyedik helyezések olimpiai bajnoka.”

FRANCIAORSZÁG

LIBÉRATION: „Mindenki megkönnyebbült: a 300 millió dolláros befektetés megtérült, a biztonsággal nem volt probléma.”

L’EQUIPE: „Szívélyes fogadtatás, nagyszerű versenyhelyszínek, remek teljesítmények. A jó sportolók jó olimpiát rendeznek.”

LE PARISIEN: „Micsoda rekord... A Vadnyugat volt a franciák eldorádója.”

NÉMETORSZÁG

BERLINER ZEITUNG: „A biztonsági személyzet állandó jelenléte ellenére Salt Lake City remek hangulatot teremtett. A szervezők olyan eredeti ötleteket valósítottak meg, amelyeket világszerte utánozni fognak.”

BILD: „Szenzációs olimpia! Mi vagyunk a világ legjobbjai!”

THÜRINGER ALLGEMEINE: „Aranyos búcsú az olimpiától.”

WESTFÄLISCHE RUNDSCHAU: „Németország az első helyen!”

HAMBURGER ABENDBLATT: „Minden előzetes várakozás ellenére Salt Lake City biztonságos és jó hangulatú olimpiát rendezett. Ezt még az orosz és dél-koreai tiltakozások sem tudták megváltoztatni. Németország számára rendben van az olimpiai világ, úgy, ahogy van. 35 érem ennyit még soha egyetlen nemzet sem gyűjtött korábban.”

LEIPZIGER VOLKSZEITUNG: „A sport nagy ünnepe volt, talán éppen azért, mert a terrortámadásoktól való félelem miatt mindehol jelen voltak a biztonságért felelős emberek. Az orosz vezetés felháborodott tiltakozása és a spanyol Johann Mühlegg látványos doppingesete kicsit megzavarta a bulit. Erre nem volt szükség.”

EGYESÜLT ÁLLAMOK

WASHINGTON POST: „A buszok percre pontosan szállították az embereket, mindenki tökéletes biztonságban érezhette magát, a televíziós közvetítések nézettsége minden eddigit felülmúlt. A szervezők hibátlan munkát végeztek. Ugyanakkor mindez, sajnos, nem sokat ér, hiszen ennyi botrány korábban egyetlen olimpián sem volt. A barátságos hangulat helyett sértődések, viták, doppingesetek kísérték a versenyeket. A hidegháború óta nem rendeztek ilyen feszült légkörű játékokat.”

USA TODAY: „Az volt az ember érzése, hogy Salt Lake Cityben mindenki sír, panaszkodik. Ennek ellenére remekül szervezett olimpia volt. A helyszín kijelölését követően kirobbanó korrupciós botrány, illetve a szeptember 11-i terrortámadás után sokan kétségbe vonták, hogy Salt Lake City képes lesz lebonyolítani az eseményt. A kétkedők szerencsére tévedtek, a házigazdák szinte hiba nélkül dolgoztak.”

NEW YORK TIMES: „A záróünnepség ugyanolyan fantasztikus volt, mint a szervezők kéthetes munkája. Utah állam csodálatos élményekkel gazdagodott. A sok hiszti hozzátartozik a nagy versenyekhez, ezek nélkül nem lenne miről beszélniük az embereknek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?